dakdekker Arnhem

Dakdekker arnhem

Een mooie schoorsteen op je huis? Laat ‘m onderhouden door kundige dakdekker

Wanneer je op het dak van je woning een mooie schoorsteen hebt staan, dan vormt deze schoorsteen zonder twijfel een mooie blikvanger. Zo’n authentieke schoorsteen geeft (het dak van) je woning immers het nodige extra cachet mee. Wat echter niet iedereen weet is dat zo’n schoorsteen ook goed onderhouden moet worden. Een schoorsteen is namelijk relatief kwetsbaar voor invloeden van buitenaf. Zie je het niet zitten om het onderhoud van je schoorsteen zelf uit te voeren, dan hoef je je daar nog niet druk om te maken. Je kunt voor deze klus immers ook een deskundige dakdekker Arnhem inzetten. Met zo’n dakdekker zou je vervolgens een periodiek onderhoud kunnen afspreken. Laat je immers je schoorsteen vaak genoeg inspecteren, dan zullen kleine problemen en beschadigingen vroeg genoeg worden opgespoord, zodat deze niet uitgroeien tot problemen van grotere omvang.

dakdekker Arnhem

Welke handelingen kunnen zoal vereist zijn bij schoorsteenonderhoud?

Als je een dakdekker inschakelt voor het onderhouden van je schoorsteen, dan kunnen daar de volgende taken bij komen kijken:

  • Het kan zijn dat er zichtbare slijtage is aan welk aspect van de schoorsteen dan ook. Deze slijtage kan dan op verschillende manieren hersteld worden.
  • Het is mogelijk dat de voegen tussen de bakstenen van de schoorsteen niet meer helemaal stabiel en ‘compleet’ zijn. In dat geval kan een goede dakdekker deze voegen voor je herstellen.
  • Een schoorsteen is een potentieel risicopunt als het gaat om lekkages. De naden en kieren tussen de schoorsteen en de dakpannen en de dakbedekking moeten daarom goed afgesloten zijn en blijven. Laat je je schoorsteen vaak genoeg inspecteren door bijvoorbeeld een goede dakdekker, dan ben je er op tijd bij om een eventuele lekkage te voorkomen.