De versheid van bloemen

Iedere stad en dorp heeft bloemisten die een prachtig boeket voor je kunnen binden, maar zijn deze altijd van hoge kwaliteit en vers? Een goede bloemist koopt minstens twee keer per week verse bloemen in. Het is belangrijk dat er bij het kopen van een boeket goed wordt gekeken naar de versheid van een boeket. Anders kan de ontvanger of jezelf minder lang genieten van de bloemen. Als een bloemist bloemen inkoopt op de dinsdag en zaterdag heb jij een boeket nodig voor een gelegenheid. Ga er dan van uit dat de bloemen minder vers zijn en een korte vaas leven hebben.

Hard gezegd gaat een bloem al dood op het moment dat de steel wordt afgeknipt in de kwekerij. Vanaf dat moment moet de bloem zo snel mogelijk in een vaas komen om zo lang mogelijk , van de bloem te kunnen genieten. Let dus goed op de versheid bij het kopen van bloemen bij de plaatselijke bloemist.

De oplossing voor verse bloemen

Een aantal webshops in Nederland kunnen bloemen leveren direct van de kweker. Dit zorgt voor extra verse rozen die dus erg lang mee gaan in de vaas. Bloemen die direct van de kweker bij de afnemer in de vaas komen zijn er minder schakels. De bloemen hoeven dan niet eerst naar de bloemist en dan naar de afnemer. Wil je rozen bezorgen in Amsterdam bijvoorbeeld, zoek dan een webshop die direct kan leveren vanuit de rozenkweker. Zodat er lang van de rozen genoten kunnen worden.

Verzorginstips van bloemen

Een aantal tips bij het verzorgen van bloemen. Oe beter bloemen verzorgd hoe langer deze bloemen meegaan in de vaas. Zorg er dus voor dat je de bloemen goed verzorgd.

  1. Bij een bloemen bezorging let er op dat de bloemen in het transport ook voeding en water krijgen. Bloemen bezorging in Rotterdam bijvoorbeeld wordt er gebruik gemaakt van transport, als de bloemen tijdens het transport niet verzorgd worden kan er minder lang van genoten worden.
  2. Gebruik een schone vaas. Zorg dat het een glazen vaas is zonder bacteriën die de bloemen kunnen besmetten.
  3. Snij de steel van de bloemen schuin af in 45 graden met een bloemenschaar.
  4. Zorg ervoor dat er geen bladeren in de vaas hangen.
  5. Voeg bloemenvoeding toe en zorg voor genoeg schoon water.

Geniet van de bloemen!