mdf hout

De voordelen van mdf platen op een rijtje

Thuis je woning opknappen is iets wat je prima zelf kunt doen. Zeker als het gaat om het afwerken van je interieur met mdf hout. Dit hout kun je bijvoorbeeld gebruiken om meubel mee te maken, wanden mee af te timmeren of een vogelhuisje te maken. De populairste toepassing is echter het afwerken en mooi maken van wanden en plafonds in huis.

Het gebruik van mdf hout om je woning aan de binnenkant af te werken, zoals een zolder of een slaapkamer, heeft een aantal grote voordelen. Maar wat zijn de voordelen van mdf platen eigenlijk? Wat kun je met mdf als bouwmateriaal?

mdf hout

Platen van mdf hout zijn eenvoudig te gebruiken en kunnen op maat gezaagd worden

Wie een interieur netjes wil afwerken, heeft materiaal nodig dat gemakkelijk te bewerken en op maat te zagen is. Met platen van mdf-hout hoef je je hierover geen zorgen te maken. Mdf is namelijk flexibel materiaal dat in allerlei vormen te verzagen is. Dit geldt zeker voor de dunnere versies van mdf van maximaal 9 mm dikte. Die kun je in principe gewoon met de hand verzagen. Bij dikkere mdf platen kun je het beste kiezen voor heet verzagen van het houtmateriaal met en cirkelzaag. Maar hoe en i welke vormen je het hout ook wilt verzagen: het kan gewoon en er is precisiewerk mogelijk!

Mdf is slijtvast en krachtig bouwmateriaal

Wat mdf-materialen verder geliefd maakt, is hun slijtvastheid. Mdf blijf hierdoor lang mooi en zorgt voor jarenlang onbezorgd woonplezier. Een prettig kenmerk van mdf is dat dit materiaal niet gaat werken (vervormen) bij temperatuurschommelingen. Kies je voor hout dat wel ‘werkt’, dan heb je kans om krakende en piepende wanden doordat het materiaal uitzet of juist krimpt. We kunnen je verzekeren dat dat geen pretje is. Kies daarom voor zeker en ga voor mdf-materiaal om je woning mooi te maken.

Voordelig te koop in bouwmarkten

Ten slotte geldt voor mdf dat dit bouwmateriaal relatief gezien voordelig is en goed betaalbaar. Neem maar eens online of offline een kijkje bij bouwmarkten en aanbieders van bouwmaterialen. Je zult je verbazen over het brede aanbod en de scherpe prijsstelling van mdf!