Groene inspiratie voor ieder kantoor

De laatste jaren is er gelukkig steeds meer aandacht voor kantoor inrichting. Kantoren zijn gelukkig niet meer zo grijs en grauw zoals ze vroeger waren. Werkgevers ontdekken gelukkig steeds meer dat een zorgvuldig gekozen kantoor inrichting heel belangrijk is voor de productiviteit en het welzijn van de medewerkers.

Planten op kantoor zijn een must

Planten op kantoor mogen niet ontbreken in een fris modern kantoor. Groen geeft rust en werken in een groene omgeving verlaagd stress en dat is heel belangrijk in deze tijd waarin mensen te maken krijgen met strakke deadlines.

Planten op kantoor kunnen nog veel meer bijdragen aan het welzijn van medewerkers zoals; het verbeteren van de luchtkwaliteit. Werken in een groene omgeving waarin planten staan stimuleert de hersenen. Het zorgt ervoor dat mensen zich beter kunnen concentreren en productiever zijn.

Daarnaast zorgt werken tussen de kantoor planten er ook voor dat je creatiever kunt zijn. Planten zijn ook enorm geschikt om het geluid in het kantoor wat te dempen, dit zorgt voor een betere akoestiek in de ruimte en dat geeft natuurlijk meer rust als je geconcentreerd bezig bent.

Praktische kantoor planten.

Nu we de voordelen op een rijtje hebben gezet ben je misschien wel heel benieuwd naar de mogelijkheden. Op het gebied van planten op kantoor is er veel meer mogelijk dan je denkt. Planten op kantoor moeten natuurlijk ook wel aan een aantal praktische eisen voldoen zoals, makkelijk onderhoud, flexibel en verplaatsbaar en makkelijk te integreren in een kantooromgeving.

Groene inspiratie voor elk kantoor.

Om planten op kantoor zo goed mogelijk te integreren in de ruimte zijn er diverse creatieve oplossingen te verkrijgen. Zo kun je in plaats van planten in potten op de grond, die vaak veel ruimte innemen ook kiezen voor planten aan de muur.

Om de ruimte rustig en overzichtelijk te maken kun je kiezen voor een volledige plantenmuur, Een plantenmuur geeft medewerkers het gevoel dat ze midden in de natuur werken. Een Plantenmuur absorbeert geluid enorm goed en is een echte eyecatcher.

Je kunt verschillende kantoor planten ook prima samenvoegen in een mooie grote plantenbak die je centraal in de ruimte plaatst voor een groots effect. Zo is er veel inspiratie te vinden over het inrichten van kantoortuinen. Zeker de moeite waard om te ontdekken of het wat is voor jouw kantoor. De investering in planten voor kantoor verdient zich namelijk altijd terug doordat het effect van planten op de gezondheid van mensen heel groot is. Gelukkig en gezond werken op kantoor wil natuurlijk iedereen!