Hottub zelfhulp

Als je over een aanstaande schikt, Wil je hier optimaal gebruik van kunnen maken er een negatieve ervaring hebben. Helaas is het mogelijk dat er wel eens iets kapot gaat of niet meewerkt. De meeste mensen staan dan met hun handen in het haar, maar dat is nergens voor nodig. Meeste kwaaltjes kun je namelijk zelf al verhelpen, het is dan niet nodig om een monteur in te moeten inschakelen of een onderdeel te vervangen. Ook kan je natuurlijk voor een zelfbouw hottub kiezen!

Mogelijke problemen

Er zijn verschillende soorten dingen die kunnen voorkomen, zoals eigenlijk het geval is bij elk product. Dit varieert van onbenullig tot serieus probleem. De meeste kleine kwaaltjes kun je zelf over helpen met een huis tuin en keukenmiddel. Een van de meest gehoorde problemen is het aantreffen van schimmel. Dit komt door inconsequent of onjuist schoonmaken. Een hottub heeft niet veel schoonmaak nodig en geen bijzondere toeters en bellen en chemische middelen. Met een doekje en water, eventueel wat zeep, ben je al een heel eind op weg. Het is echter belangrijk dat dit regelmatig en consequent gebeurd en vooral dat er aandacht wordt gegeven aan vocht. Vochtplekken zijn namelijk de broedplaats voor schimmels en bacteriën. Zonder vocht overleven deze ook niet.

Voorkomen

Door zorg te dragen voor het zorgvuldig schoonmaken en met name droog maken van alle oppervlaken minimaliseer je de kans op last van schimmel. Ook door van tijd tot tijd een ontsmetter te gebruiken om alle onzichtbare bacteriën ook te doden. Dit is overigens net zo belangrijk voor de gezondheid als voor de hygiëne en het gehele plaatje. Stel dat je last krijgt van verstopping of nare geurtjes is het zaak om bijvoorbeeld een ontstopper te gebruiken of een ander sterk middel in geconcentreerde vorm met een zeer aangename geur. Het is echter zo dat ook deze nare geurtjes vaak een gevolg zijn van het niet goed drogen van de vocht plekken die er zijn.

De Welltub hottubs zijn kwalitatief sterke hottubs die vrij weinig onderhoud eisen.