infrarood spiegelverwarming

Maak een klein tuintje met jouw balkonscherm!

Hoewel veel huishoudens vandaag de dag graag een tuin zouden willen, is dit vanwege de huidige situatie met betrekking tot de woningmarkt niet echt makkelijk. Het is daarom prachtig om te zien dat men het beste probeert te maken van de huidige situatie waar ze zich in bevinden en zo te roeien met de riemen die ze hebben. Denk nou eens aan je balkon… Als jouw droom is om ooit een tuintje in je bezit te hebben, dan zal je hoogstwaarschijnlijk veel tijd doorbrengen op je balkon. In het bezit zijn van een balkon is vaak al een ontzettende troost en wordt dan ook genoeg ingezet wanneer je even lekker een luchtje wilt scheppen. 

Toch is het in sommige gevallen niet per se waarschijnlijk dat je hier dan ook daadwerkelijk tot rust kan komen: soms dan moeten mensen hun balkon namelijk delen. Hoewel je de buurman misschien heel erg lief vindt, is het af en toe ook wel eens lekker om een momentje voor jezelf te kunnen pakken en ongestoord je tijdschrift of je krantje kunt lezen. Als jij toch al zo graag een klein tuintje zou willen, dan zou het aanschaffen van een balkonscherm er wel eens voor kunnen zorgen dat je iets dichterbij deze werkelijkheid komt.

Balkonscherm voor privacy

Wanneer je een balkonscherm moet delen, kunnen we ons voorstellen dat je op een gegeven moment toch toe bent aan privacy. Zo zou het bijvoorbeeld kunnen dat je vanuit thuis op je balkon werkt en je gevoelige informatie van klanten of zakenrelaties aan het verwerken bent. Hoewel je met dertig graden het liefst niet in je warme woning, maar op je balkon zit, wil je tegelijkertijd uiteraard discreet met de data van je werk omgaan. Je wilt dus voorkomen dat die lieve buurman dan meekijkt op jouw scherm. Wanneer je nou in het bezit zou zijn van een balkonscherm, zou je niet meer naar binnen hoeven te verhuizen en kun je gewoon op je balkon zitten op je werkdag.

Balkonscherm voor het creëren van een eigen tuintje

Wanneer je kinderen hebben die na verloop van tijd ouder worden, is het aannemelijk dat ook zij behoefte hebben aan een klein tuintje. Het is ideaal als je dan samen met de andere bewoners van het appartementencomplex een groot balkon, met een significante diepte deelt. Op deze manier zorgt jouw balkonscherm hier dan voor een afscheiding van de buren. Jouw kinderen krijgen op die manier echt hun eigen domeintje: leg een grasmatje neer en zet een paar goaltjes neer en voilà! Dit domein is bijvoorbeeld ook heel erg handig wanneer je een huisdier hebt. 

Op die manier hoeft de buurvrouw niet constant meer te zeuren over de hond die op haar gedeelte van het balkon aan het ravotten is. Denk daarnaast ook eens aan de leuke barbecues die je zou kunnen organiseren in jouw eigen tuintje. Zo kun je ongestoord je vrienden uitnodigen in de ‘tuin’, zonder dat je medelijden krijgt met de buurman die alleen op zijn balkon zit.