Maak makkelijker je bed op

Het is weer die tijd van het jaar. Elke keer als ik mijn bed verschoon twijfel ik of ik mijn winterdekbed eraf moet halen. Misschien wordt het nu toch te warm voor mijn dubbele dekbed. Maar ik lig er nog zo lekker onder, ik houd van dat zware gevoel van dat winterdekbed. Aan de andere kant: als ik weer een paar maanden dat zomerdekbed kan gebruiken dan scheelt me dat een hoop frustratie. Want het verschonen van het bed met het winterdekbed is een pittige klus. Je kent dat vast wel. Om het dekbed goed in het dekbedovertrek te krijgen, moet ik echt heel wat vreemde toeren uithalen. Het kost me flink wat spierkracht om het dekbed echt in de hoeken van het overtrek te krijgen. Met het lichte zomerdekbed gaat dat toch een stuk makkelijker. Maar ja, het is toch nog eigenlijk te koud daarvoor. Gelukkig is er nu een goede en hele praktische oplossing: een dekbedovertrek met rits.

Dekbedovertrek met rits

Met een dekbedovertrek met een doorlopende rits wordt het opmaken van het bed opeens een stuk minder inspannend. Sterker nog, het wordt een makkie. Je legt het zware dekbed op het dekbedovertrek en dat rits je er zo omheen. Ideaal. Kijk maar eens op https://zippe.nl/ voor een filmpje over hoe dat werkt. Je ziet meteen dat de dagen van urenlang vechten met het dekbedovertrek voorbij zijn. De ritsen in de dekbedovertrekken zijn van goede kwaliteit zodat ze lang meegaan en soepel ritsen. Zo kost het je ook echt geen inspanning. Maar natuurlijk moet je dekbedovertrek aan nog een paar meer eisen voldoen. Zo moet de kwaliteit van de stof goed zijn. De dekbedovertrekken moeten lang mee gaan. Minimaal vijf jaar en het liefst nog wat langer. Daarnaast moet het dekbedovertrek natuurlijk ook van een fijne stof zijn. Je ligt er tenslotte onder te slapen en dat moet prettig aanvoelen.

Passend bij interieur

En tenslotte ook niet onbelangrijk: het dekbedovertrek moet mooi staan in de slaapkamer. Daar wil je toch een bepaalde sfeer van rust en ontspanning creëren en het dekbed trekt natuurlijk meteen de aandacht. Dus een ruime keuze uit stoffen en designs is handig. Gelukkig biedt Zippé al deze mogelijkheden. Kijk eens op hun site en snuffel daar eens rond. Want een dekbedovertrek met rits is ideaal voor als het te lastig of te zwaar wordt om op de oude manier je bed op te maken. Kies dus voor gemak.