OSB klasse 3

Perfect om een constructie af te werken

Vaak wordt plaatmateriaal gebruikt om een constructie af te werken, enige nadeel hiervan is dat deze materialen over het algemeen niet geschikt zijn tegen vocht. Je kunt dus niet op een veilige manier je bouwwerk afmaken, met een OSB klasse 3 plaatmateriaal kun je wel veilig een constructie afwerken. Deze plaat is namelijk wel tegen vocht bestand, en ziet er ook nog eens mooi uit. In principe hoef je de plaat niet meer af te werken, maar voldoet een olie al ter afwerking.

Mooie afwerking

OSB klasse 3 is een plaatmateriaal die bestaat uit houtvlokken en lijm, door de combinatie kun je deze platen zowel binnen als buiten toepassen. Waar de andere plaatmaterialen niet bestand zijn tegen vocht, kun je deze gewoon gebruiken. Vaak worden de platen gebruikt voor wanden en vloeren af te werken, het is zelfs mogelijk om de platen onbewerkt op de vloer te leggen. Het decoratieve uiterlijk maakt dat je een mooie en veilige vloer hebt, die bestand is in vochtige omstandigheden.

OSB klasse 3

Betrouwbaar plaatmateriaal

Bij het afwerken van bepaalde elementen moet je er vanuit kunnen gaan dat je een betrouwbaar plaatmateriaal hebt, je moet er niet aan denken dat je bijvoorbeeld geen stevige vloer of wand hebt. Met het gebruik van OSB klasse 3 hoef je daar geen enkele twijfel over te hebben, door de perfecte eigenschappen zijn zowel wanden als vloeren veilig te bouwen. Waar andere plaatmaterialen steken laten vallen, kun je met dit materiaal altijd en overal uit de voeten.