Tips voor de aanleg

Beton cire is een prachtig en veelzijdig materiaal dat perfect is voor in de badkamer. De vraag is echter: hoe moet je beton cire badkamer aanbrengen? Dit is iets wat niet zomaar iedereen weet. We zijn niet allemaal instinctieve bouwvakkers of aangeboren handige harry’s. Het is dus verstandig om van te voren te inventariseren op welke manier je beton cire badkamer aanbrengen wil.

Douchevloer

Beton cire aanbrengen in de badkamer is een goed idee. Het heeft een betonlook en kan worden aangebracht op zowel de vloer als op de wand. De enige plek waar je het niet zou moeten aanbrengen, is op de vloer van je douche. Dit kan het beton cire of metal stuc namelijk beschadigen. Niet op zichzelf, maar wanneer de laklaag wordt aangetast door een vallend scheermesje bijvoorbeeld. De waterdichte laag kan zo worden gebroken waardoor water het materiaal kan aantasten.

Dun

Voor de vloer is het handig om te weten hoe je hem moet aanbrengen en hoe dik hij moet zijn. Meestal heeft een beton cire vloer een dikte van enkele millimeters. Daardoor is het ook een wat zachter product waardoor krasjes sneller te zien zijn. Beton cire wordt aangebracht in verschillende lagen.  Dit gebeurt aan de hand van een spaan. Zo kan je ook invloed uitoefenen op het uiteindelijke resultaat. DE structuur kan wat grover aangebracht zijn of juist wat rustiger, voor respectievelijk enkele tekeningen of juist een rustige, egale uitstraling.

Verder is het van belang om te beginnen met een soort primer op de vloer om deze voor te bereiden op wat komen gaat. Daarna wordt de vloer geëgaliseerd, zodat eventuele hoogteverschillen weggewerkt zijn. Daarna wordt de eerste laag beton cire aangebracht. Deze moet vervolgens een dag drogen. Iedere volgende dag wordt er een nieuwe laag aangebracht, de eerst wordt geschuurd. Tot slot worden er ook meerdere laklagen aangebracht ter afwerking. Deze zijn waterdicht.