faro

Vakantie in het zuiden?

Waar ga jij graag heen op vakantie? Sommige mensen sparen het hele jaar hard om lekker ver op vakantie te gaan. De lange vliegreis en visums nemen ze graag voor lief. Maar als jij nou niet 10+ uur wilt vliegen om je in een andere cultuur te verrijken, is er binnen Europa genoeg te kiezen! Omdat het hier door het jaar heen niet heel warm is, zijn warme landen enorm populair. We gaan massaal richting de Middellandse Zee in de zomermaanden, maar ben je al wel eens in Faro geweest? Deze prachtige stad ligt in de Algarve in Portugal. 

faro

Rijke historie

Op maar drie uurtjes vliegen van Amsterdam ligt Faro. Het wordt ook wel gezien als de hoofdstad van de Algarve, door de rijke historie en de centrale ligging. De Romeinen hadden 2000 jaar geleden al door dat dit een uitstekende locatie was voor een nederzetting. De stad grenst aan de Atlantische oceaan, wat een hele goede positie was voordat we vliegtuigen hadden uitgevonden! 

Bezoeken in het heden

Als je nu naar Faro reist, kun je genieten van de prachtige stranden en historische binnenstad. Wat niet mag ontbreken in een bezoek aan de Sé de Faro kathedraal. Deze kathedraal was tijdens de tijd van de Moren een moskee, en daarna in de 13e eeuw weer terugveroverd en in een katholieke kerk veranderd. 

Net buiten de stad ligt een groot natuurgebied genaamd Ria Formosa. Dit is een fantastisch uitstapje voor tijdens je vakantie! Dit natuurgebied zit vol met flamingo’s en is een belangrijke broedplaats voor veel andere vogelsoorten. Als je zin hebt in wat natuur en beweging is dit een mooie trip. 
Ben je meer van het zonnebaden tijdens je vakanties? Dan heb je genoeg stranden om uit te kiezen! Ria Formosa heeft ook een aantal stranden in het natuurgebied liggen waar je kunt genieten van de zon, maar als je in Faro bent ligt er op loopafstand ook een prachtig strand voor je neus. Praia de Faro kan niet wachten om je te zien!