Wandplaten installeren

Het verfraaien van een huis staat je toe om in elke ruimte uit te drukken. Het toevoegen van sierlijke schroefloze wandplaten aan elk gebied in jouw huis is een snelle en eenvoudige manier om een uniek tintje toe te voegen. Hier volgen enkele aanwijzingen over het correct installeren van wandplaten.

Het kiezen van de juiste wandplaten

De soorten items die je aanwendt, zoals kussens, gordijnen en meubilair, dragen bij aan de algehele stijl van een ruimte. Wandplaten zijn een fantastische manier om een persoonlijk tintje te geven aan elk gebied in jouw huis. Er zijn veel verschillende stijlen om uit te kiezen, zoals grillig, klassiek, modern en romantisch. Als je eenmaal hebt besloten over een thema voor de ruimte waar je aan werkt, overweeg dan de boodschap die je wilt dat je wandborden communiceren.

Welke ruimte je ook decoreert, je moet al weten welk type stijl je wilt en welke decorcomponenten je nodig hebt om het idee tot leven te brengen. De kleur die je kiest voor de muren, evenals de meubels en accessoires die je toevoegt, dragen allemaal bij aan de algehele stijl die je hebt gekozen. Of je nu online wandplaten koopt, via een leverancier van wandplaten of bij jouw plaatselijke hardwarewinkel, deze items kunnen die extra unieke touch toevoegen en de esthetiek van de ruimte op een kleine maar belangrijke manier verbeteren.

Instructies voor installatie

Er zijn een paar dingen om in gedachten te houden bij het installeren van wandplaten. Onderzoek de drywall of het gips op hobbels of uitstulpingen. Een vlak oppervlak garandeert dat de onderplaat correct is geïnstalleerd. In sommige woningen zijn plastic elektrische kasten voor oud werk geplaatst. Er worden draden door deze behuizingen gevist als er apparaten worden aangebracht. Het oppervlak van deze dozen zal gewoonlijk iets hoger zijn dan het oppervlak van de muur. Dit type elektrische kast kan bepaalde subplaten bevatten. Er zijn ook standaard elektrische kasten beschikbaar die gelijk zijn met de muur.

De meeste moderne subplaten zijn ontworpen om te werken met de conventionele kast. Voordat je begint met het installeren van iets, zorg ervoor dat je weet welke elektrische kast het beste werkt met de wandplaten die je hebt geselecteerd, en verwijder alle onderdelen die al zijn geïnstalleerd die je niet nodig hebt.

De platen aanbrengen

Schroefloze sierwandplaten zijn eenvoudig op te zetten. De platen zijn compatibel met de meeste conventionele duplex-aansluitingen en rechthoekige tuimelschakelaars. Bevestig om te beginnen de onderplaat aan de uitlaat. De onderplaat is verdeeld in twee delen en wordt op zijn plaats gehouden door het bevestigen van banden die aan beide zijden van de uitlaat zijn verbonden.

Om de onderplaat te installeren, schakelt je het apparaat uit, verwijdert je de afdekplaat en draait je de bevestigingsschroeven los. Til vervolgens de contactdoos ongeveer een halve inch op. Schroef het apparaat op zijn plaats nadat je de onderplaat onder de bevestigingsband hebt geschoven. Als je dit correct doet, worden de banden stevig op de onderplaat vastgeklemd terwijl je de schroeven blijft vastdraaien. Je kunt nu de wandplaten opdoen.

Bron: in2meubels.nl