Wat zal mijn keukenrenovatie kosten?

De belangrijkste voordelen van een keukenrenovatie zijn waardevermeerdering en een leuke plek waar je met plezier de tijd zou willen doorbrengen om heerlijke maaltijden voor het gezin klaar te maken. Het is om bovenstaande redenen geen wonder dat de meeste huiseigenaren ervoor kiezen om de keuken te renoveren. Hoewel het gemakkelijk is om aan te geven dat je de keuken wilt renoveren, wil je ook eerst weten hoeveel de keukenrenovatie je zal kosten. Deze blog is bedoeld om antwoord te geven op de vraag "hoeveel zal de keukenrenovatie kosten?". Let wel dat er geen exact bedrag kan worden aangegeven, omdat iedereen verschillende voorkeuren en wensen heeft. Het is belangrijk dat je weet met welke aspecten je rekening moet houden bij het vaststellen van een begroting of budget.

Stel eerst vast wat je wilt doen

Het is belangrijk dat je weet wat of welk deel van de keuken je wilt verbouwen of veranderen. Dit is belangrijk, zodat je een renovatie budget kan creëren dat past bij wat je wilt realiseren. Tot een keukenrenovatie behoren de volgende onderdelen:

  • Kasten
  • Werkbladen
  • Huishoudelijke apparaten
  • Vloeren
  • Sanitair armaturen
  • Schilderen/Afwerking

Afhankelijk van welke delen je wilt aanpakken, kan je nagaan wat de prijzen zijn en een kostenplaatje maken.

Zoek een aannemer

Nadat je hebt vastgesteld wat je precies wilt verbouwen is het belangrijk dat je een goede aannemer inhuurt voor het renovatieproject. Wil je de keuken renoveren, dan moet het in één keer goed gedaan worden. Denk niet dat je het zelf zult doen, omdat je wat geld wilt besparen. In de meeste gevallen kan een doe-het-zelf project je duurder komen te staan, dan wanneer je het zou overlaten aan de experts. Vraag bij verschillende aannemers een offerte op en vergelijk de prijzen. Let ook op binnen hoeveel tijd de aannemer het werk zal opleveren.

Houd rekening met overige bijkomende kosten

De gecalculeerde keukenrenovatie kosten kunnen snel oplopen. Wanneer je muren verplaatst of de indeling verandert, kunnen de kosten veel hoger zijn dan vooraf gecalculeerd. Als je bijvoorbeeld de gootsteen of de vaatwasser verandert, moet je het sanitair verplaatsen en als je de kachel verplaatst, moet je ook de gasleiding verplaatsen. Dit lijkt misschien allemaal vrij eenvoudig, maar de kosten daarvan komen bovenop de daadwerkelijke afbraak, herbouw en andere kosten. Het veranderen van de lay-out kan ook zoveel kosten opleveren. Denk goed na over wat je wilt doen.