Knulst Tegels

Welk glas isoleert het best?

Een verbouwing in je huis of een compleet nieuw huis bouwen? Of een ruit gebroken door de voetbal van de buurjongen … Vroeg of laat moet je nadenken over de ramen en een keuze maken uit het type glas dat je wilt hebben. Bij de keuze uit glas zijn er een aantal dingen waar je over na moet denken. Prijs speelt een rol, maar ook isolatie is belangrijk. Een goede isolatie zorgt er namelijk voor dat er minder warmte verloren gaat en daarmee je energierekening lager blijft. Daarom is ook de keuze voor kozijnen iets om over na te denken. Dat er meer kozijnen van kunststof worden aangeboden heeft met houdbaarheid en isolatie te maken. Bedrijven bieden vaak ook een stappenplan aan waardoor je tot de beste keuze kunt komen, zoals het bedrijf DHK. Hieronder volgt een uitleg over welke verschillende soorten glas je hebt en welke het best isoleert. 

Enkel of dubbel glas

Het is niet heel verbazingwekkend dat enkel glas minder goed isoleert dan dubbel glas. Bij dubbel glas zit er tussen de twee glasplaten een ‘holte’ of ruimte die gevuld is met lucht of gas wat niet weg kan. Als die lucht in de ruimte eenmaal warm is, blijft die ook warm. Tegenwoordig heb je zelfs driedubbel glas, wat natuurlijk nog beter isoleert. Dit komt door de ruimte tussen de glazen, maar ook door een dunne folie laag die op de glazen geplakt is en die de warmte reflecteert. Het zou jammer zijn als de warmte dan alsnog via kiertjes in de kozijnen ontsnapt. Tegenwoordig worden vooral kozijnen van kunststof gebruikt die, als ze goed ingebouwd zijn, warmte niet laten ontsnappen. De keuze van de kozijnen van kunststof heeft te maken met wat voor raam je hebt, een raam wat wel of niet kan open kiepen bijvoorbeeld. Voor meer informatie over kozijnen kun je kijken op de website van DHK.

Je laten adviseren 

Ieder huis is anders en ieder raam is anders. Bij de keuze uit een raam en uit kozijnen kan het verstandig zijn je te laten adviseren over mogelijkheden. Ook kun je websites van bedrijven bekijken om meer informatie te krijgen om een keuze te maken. Bijvoorbeeld de website van DHK, waar een ruim aanbod aan kozijnen staat. Uiteindelijk is het belangrijk dat je glas goed isoleert en is een dubbel of driedubbel glas de beste keuze.