Alles wat je moet weten over home staging

Home staging is een bepaalde techniek die voornamelijk wordt gebruikt bij woningen om ervoor te zorgen dat deze beter gepresenteerd worden voor potentiële kopers. Het doel hierbij is dus voornamelijk om het beter verkoopbaar te maken. Hierbij kun je denken aan het verkopen van een woning. Hierbij wordt de woning zodanig gesteld en ingericht om een manier dat deze positief benadrukt wordt voor potentiële kopers. Met behulp van specialisten worden ruimtes voorzien van leuke decoratie en worden de ruimtes geoptimaliseerd waardoor het een positieve indruk zal achterlaten.

Snellere verkoop van je woning door home staging

Als we kijken naar een van de belangrijkste voordelen van home staging is dat wel dat home staging kan leiden tot een snellere verkoop van je woning waarbij je ook nog eens een hoger bod kunt krijgen. Doordat de woning namelijk aantrekkelijker en uitdagender wordt gepresenteerd, verhoogt dit de kans dat potentiële kopers eerder ja zeggen en de woning komen bekijken. In beginsel leidt dit tot meer interesse in je woning waardoor je woning sneller wordt verkocht. Op het internet kun je een aantal testcases vinden waaruit blijkt dat een gemiddelde woning 25 tot 50 procent sneller wordt verkocht als deze dienst wordt afgenomen. In sommige situaties, denk aan scheidingen, kan dit een perfecte oplossing zijn om de problemen zo snel mogelijk te verhelpen.

Hogere verkoopprijs voor je woning

Het snel verkopen is in de huidige markt niet het belangrijkste. Je wilt immers ook zoveel mogelijk geld voor je woning krijgen. Als je besluit om voor home staging te kiezen is een ding zeker. Je zult ook meer geld voor je woning krijgen omdat de vraag toeneemt naar de woning. Hierdoor zul je merken dat mensen sneller tegen elkaar op gaan bieden wat resulteert dat jij meer geld voor je woning kan vangen. Benieuwd naar cases waaruit dit is gebleken? Vraag deze aan een home staging specialist. Een ding is zeker, je zult versteld staan wat het verschil kan zijn.

Beter tegen concurrentie

Zoals je wellicht weet is de vastgoedmarkt een competitieve markt waarbij home staging je een voordeel kan bieden vergeleken met je concurrenten. Deze dienst biedt je namelijk de mogelijkheid om op te vallen tussen andere vergelijkbare woningen die te koop staan op het internet. Hierdoor zullen kopers sneller getrokken worden naar jouw woning dan vergeleken met de concurrenten. De presentatie zorgt er dus voor dat je een voordeel behaalt vergeleken met je concurrenten.

Home staging is een investering

Veel mensen vinden het echter eng om voor home staging te kiezen omdat je hier toch wel wat kosten aan hebt verbonden. Echter, de resultaten van onderzoeken liegen er niet om. Op het internet kun je diverse onderzoeken raadplegen die aantonen dat het pimpen van je woning leidt tot supersnelle verkoop van je woning en dus meer vraag wat leidt tot hogere verkoopresultaten. Een ding is zeker, als jij besluit om voor home staging te kiezen, weet je zeker dat je meer geld zult krijgen. Benieuwd wat de impact kan zijn voor jouw woning? Raadpleeg dan een specialist en vraag vrijblijvend naar de mogelijkheid.

Ben jij op zoek naar furniture rental? Bezoek dan de website van Keypro!