Badkamertips voor het komende jaar

Heb je de badkamer de afgelopen jaren wat verwaarloosd? Een fijne badkamer is erg belangrijk, zeker omdat je de ruimte vaak gebruikt. Als je aan de slag wilt zijn er vele mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld alles eruit halen, maar ook met het veranderen van een aantal details kun je al veel doen. Op deze manier creëer je een badkamer waar je je helemaal thuis voelt. 

Het gebruik van kleur

Kleuren zijn trendgevoelig, dus de kans is groot dat jouw badkamer wel een nieuw kleurtje kan gebruiken. Hoewel wit en zwart niet meer zo populair zijn als een paar jaar geleden, kun je deze kleuren zeker nog in je badkamer verwerken. Zo kun je bijvoorbeeld een zwarte douchewand gebruiken en zo een contrast creëren met de warme aardetinten die momenteel populair zijn. Ook natuurlijke kleuren zijn erg populair en steken mooi af tegen zwart, denk bijvoorbeeld aan kobaltblauw of mosgroen. 

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn populairder dan ooit! Aangezien je in de badkamer even helemaal wilt ontspannen, zijn deze materialen uitermate geschikt voor een fijne badkamer. Bij natuurlijke materialen kun je denken aan hout, maar ook natuursteen en marmer zijn geschikte keuzes. Een andere trend is om de tegels achterwege te laten en te kiezen voor een voegloze badkamerwand. Samen met de aardetinten zorg je zo voor een warme, rustige uitstraling in de badkamer. 

Organische vormen

Niet alles hoeft meer strak te zijn in de badkamer, want organische vormen zijn nu juist helemaal in. Met een ronde badkamerspiegel zorg je er niet alleen voor dat de ruimte groter oogt, maar geef je de badkamer ook nog eens een zachte uitstraling. Ook kun je denken aan vormen zonder scherpe hoekjes, of meubels die minder afgewerkt zijn. Door te kiezen voor organische vormen breng je je badkamer een stuk meer tot leven. 

Duurzaamheid

Naast alle interieurtrends is duurzaamheid een onderwerp dat de laatste jaren steeds belangrijker is geworden bij het kiezen van een nieuwe badkamer. Zo is het belangrijk dat je badkamer lang meegaat en dus van hoge kwaliteit is, maar focus tijdens het oriënteren ook op energiebesparende meubels en apparaten. Hoewel je in eerste instantie misschien duurder uit bent, zul je op de lange termijn kosten besparen.