De stoere look in jouw huis

Het wordt tegenwoordig wel een hele grote trend in Nederland: de industriële look in het interieur van woningen, het slaat bij steeds meer mensen aan en raakt steeds geliefder. Niet alleen in woningen is het het geval waarbij mensen deze look inbrengen in hun gebouwen. Dit is niet voor een vreemde reden, want een industriële interieur straalt ook veel uit! Er kunnen unieke combinaties worden gedaan tussen verschillende soorten materialen en vormen waarbij mensen ook erg creatief raken. Ook heeft de industriële look ook zijn praktische voordelen bijvoorbeeld wanneer men, buizen of ventilatie gangen in zijn plafond heeft zitten, dan hoef je deze niet te verbergen, maar kan je ze juist aankleden met meer materiaal zodat ze bij het interieur gaan passen.

De kenmerken van het interieur

Het industriële interieur komt voort uit een bepaalde tijd en stijl, dit is de fabrieksarchitectuur uit de 19e en 20e eeuw. Het is dus niet verzonnen door één of ander interieurontwerpster, maar is echt een eerder stijl geweest die nu weer opnieuw op gang komt bij huishoudens. Woningen met deze industriële stijl worden gekenmerkt door hun diverse kleuren en materialen, die in deze tijd veelvuldig werden gebruikt. Een industriële stijl in het interieur geeft je woning namelijk een stoere, maar ook rauwe uitstraling met een modern tintje. Dit komt door de materialen die gebruikt worden. De ruwe soort baksteen en niet afgewerkte pleisterwerk. Ook wordt het bepaald door de interieur accessoires zoals een industriële fotolijst, is erg welkom in het interieur design.

Kleuren en materiaal

In een industriële look wordt er erg vaak gebruik gemaakt van de neutrale kleuren, denk hierbij aan zwart, wit en grijze kleuren. Ook kan er hierbij gebruik worden gemaakt van metaalachtige kleuren zoals, goud, koper en zilver. In accessoires, zoals een industriële fotolijst worden er toch nog wel een felle kleuren gebruikt om deze sombere kleuren pallet op te breken. Dit wordt overigens heel subtiel gedaan en met mate.