Dit is hoe jouw interieur het meeste zal opvallen

Instagram en Pinterest staan tegenwoordig vol met prachtige foto’s van de mooiste interieurs. Een ware inspiratiebron, maar hoe zorg je er nou voor dat jouw huis niet alleen mooi is, maar dat deze ook opvalt én ruimte biedt voor jouw persoonlijkheid en leven? Wil jij de wereld laten zien hoe jij jouw interieur omtovert tot een walhalla voor jou? Lees dan hier waarmee jij de meeste blikken vangt.

Een waardige zetel

Misschien wel het allerbelangrijkste in elke woonkamer is natuurlijk de bank. Iedereen heeft hier verschillende wensen voor, maar niet elke bank hoeft elk doel te dienen. Ben jij een bankhanger voor de tv? Dan is het verstandig om te investeren in een fijne, chille bank die je op de beste plek voor de tv zet. Dit hoeft hier echter niet het einde van te zijn. Zoek een bijpassende bank waar jouw gasten op kunnen zitten wanneer ze op visite komen. Traditioneel gezien kopen mensen een 3-zitter en een 2-zitter in dezelfde stijl, maar van dat idee mag je nu loskomen. Koop twee unieke banken die jouw karakter uitstralen. Vooral banken in opvallende kleuren komen tegenwoordig veel terug. Wees dan ook niet bang om kleuren te mixen, zoals mosgroen en mosterdgeel of koninklijk blauw. Zorg dat jouw banken passen bij jouw stijl en laat het de nieuwe inspiratie zijn voor bijvoorbeeld de kleuren op de muur. Denk uiteindelijk dus ook goed na over waarvoor de bank gebruikt zal worden en zorg dat je een lekkere loungebank en een goede visite-bank hebt. Als intense kleuren niet jouw smaak zijn en je liever gaat voor een neutralere inrichting, kijk dan eens naar banken met verschillende vormen. En nee, dan niet een hoekbank, maar bijvoorbeeld een bank met een schelpachtige rugleuning of een afgeronde bank in plaats van de klassieke strakke bank. Banken kunnen een doorn in het oog zijn of juist de ideale blikvanger, zolang jij de zoektocht aan durft te gaan.

Haal de kunstgalerie in huis

Maar weinig mensen durven te spelen met kunst in hun huis. Veel verder dan keramieken vaasjes en een flinke canvas met een gezinsfoto komen de meesten niet. Natuurlijk maak je daarmee jouw huis persoonlijk, maar kunst kan jouw huis naar een heel ander niveau tillen, zolang je meer durft. Kies opvallende stukken die jou echt raken en vastgrijpen. Het makkelijkste is dit te vinden in de vorm van schilderijen, omdat deze uiteindelijk vrijwel verdwijnen aan de muur. Heb jij een mooi schilderij? Zorg dan dat deze opvalt door er een mooie, opvallende gouden schilderijlijst omheen te laten plaatsen. Wees niet bang om de aandacht te trekken naar wat jij mooie kunst vindt. Ben jij een echte durfal? Kijk dan eens naar standbeelden. Deze worden tegenwoordig niet alleen meer gemaakt voor in de tuin, ze kunnen ook prachtig staan in de hoek van een kamer of als een soort afbakening in een ruimte met verschillende zithoeken. Wees niet bang om groot te gaan met de kunst die je in huis haalt, hierdoor valt het logischerwijs niet alleen meer op, je hebt ook minder tierelantijntjes die je allemaal individueel moet schoonhouden en uiteindelijk minder in het oog springen.

De letterlijke spotlight

Wat ook veel mensen schuwen, is de verlichting in huis. Het moet er zijn, maar hoe maak je zoiets noodzakelijks nou opvallend en mooi? En hoe opvallend wil je het hebben? Vaak heb je meerdere lampen nodig om een ruimte goed te verlichten, maar wanneer is het goed genoeg? Als jij en echt opvallend interieur wil, dan gebruik je niet alleen de lamp, maar ook het licht dat het schijnt in jouw voordeel. In de meeste lampenwinkels kunnen de medewerkers goed helpen met de keuze voor welk type verlichting jij nodig hebt. De sfeer die je wil oproepen in een ruimte kan flink ondersteund worden door de juiste kleur licht en ook de mate hoe hard het schijnt. Vraag hierbij dus zeker om hulp als je hier zelf nog nieuw mee bent. Vervolgens kun je kijken naar lampen die het oog trekken. Weg met de onopvallende staande lamp in de hoek van de kamer, vervang deze met een lamp die een mooie lampen post heeft of juist een karakteristieke lampenkap. Hiermee trek je de aandacht naar de meubels of decoraties om de lamp heen, dus zorg ervoor dat jouw lamp iets heeft om op te lichten. Ook de spotjes in het plafond of de simpele lamp boven de tafel kunnen vervangen worden. Kies voor een mooie kroonluchter. Wees niet bang dat het kitsch wordt, juist een opvallende lamp zorgt ervoor dat jouw neutrale interieur net dat extra vleugje ‘spice’ krijgt waardoor het mensen bijblijft. Hoe je jouw interieur ook aanpakt, zorg ervoor dat jouw karakter erin doorschijnt, dan heb je altijd iets om over te praten met jouw gasten.