Het aanschaffen en installeren van led strips.

Bij het kopen van LED strips voor een toepassing moet je altijd een idee hebben hoe je ze gaat monteren en instellen. Voor sommige strips, zoals de DC LED Flex Strips, is het net zo eenvoudig als de zelfklevende achterkant bloot te leggen en ze op een schoon oppervlak te plakken. Andere installaties kunnen veel moeilijker zijn om strips aan elkaar te monteren, te knippen en te bedraden. Hier zijn enkele factoren die je altijd in gedachten moet houden, we zullen verderop in dit bericht specifieker worden wanneer we het hebben over elke afzonderlijke strip:

  • Ken de totale lengte van de benodigde LED strips
  • Weet hoeveel pauzes er in de verlichting zitten of hoeveel afzonderlijke strips je nodig hebt
  • Ken de stroom- en spanningsvereisten van jouw strips
  • Flexibiliteit van de LED-stripverlichting
  • Duurzaamheid van de LED-strips: Waterdichting nodig?
  • Bepaal of andere componenten zoals connectoren of extra draad nodig zijn
  • Bepaal hoe je de strips die je instelt, dimt, bedient of programmeert
  • Wattage LED strip

Een andere belangrijke factor bij het instellen van jouw LED strips is het kennen van het wattage. Eerst moet je het wattage weten van het systeem dat je wilt instellen. Bij de vele aanbieders bieden ze het wattage per lengte van de strip, zodat je gemakkelijk kunt vinden wat jouw totale wattage zal zijn als je eenmaal weet hoeveel je hebt . Door het totale wattage te vinden, kun je niet alleen een geschikte stroomvoorziening vinden, maar weet je ook hoeveel elektriciteit je gaat gebruiken met de nieuwe opstelling.

Zodra je het totale wattage weet, ben je klaar om een ​​voeding te vinden.

Als je op zoek bent naar een voeding, moet je eerst weten welke ingangsspanning jouw LED strips nodig hebben. De strips die bij sommige aanbieders te vinden zijn, kunnen ofwel plug-in, 12V of 24VDC gevoed worden, zorg er gewoon voor dat je weet wat je strip nodig heeft en zoek een voeding met die output. Ten tweede zorg je ervoor dat het wattage van de voeding minimaal 10% hoger is dan het wattage dat je LED strips van INTOLED zullen verbruiken. Als er geen wattage op de voeding staat vermeld is het goed om te weten dat: Uitgangsspanning x Amperage = Wattage van jouw voeding.