Huis renoveren? Kijk eens naar een pvc vloer 

Ben je op zoek naar een nieuwe vloer voor je huis? Dan is een pvc vloer misschien wel wat voor jou. Pvc vloeren zijn duurzaam, makkelijk in onderhoud en geven je huis een moderne uitstraling. Maar waar dien je op te letten als je een pvc vloer wilt laten plaatsen? In deze blog geven we je vijf tips die je zullen helpen om een goede keuze te maken.

Kies een goede kleur en uitstraling

Als je een pvc vloer laat plaatsen, is het belangrijk om een goede kleur en uitstraling te kiezen. Bedenk van tevoren welke sfeer je wilt creëren in de ruimte waar de vloer komt te liggen. Wil je een warme en natuurlijke uitstraling of juist een modern en strak uiterlijk? Pvc vloeren zijn er in vele kleuren en dessins, dus er is altijd wel een vloer die past bij jouw interieur.

Laat de vloer leggen door een professional

Een pvc vloer leggen lijkt misschien makkelijk, maar niets is minder waar. Het leggen van een pvc vloer vereist vakmanschap en ervaring. Als de vloer niet goed wordt gelegd, kan er op den duur vervorming of beschadiging optreden. Laat je pvc vloer daarom leggen door een professional. Zo ben je verzekerd van goede installatie en voorkom je problemen in de toekomst.

Kies voor kwaliteit

Als het gaat om pvc vloeren, is kwaliteit belangrijk. Goedkopere pvc vloeren kunnen na verloop van tijd beschadigen of verkleuren. Kies daarom voor een vloer van goede kwaliteit, ook al is deze iets duurder. Een pvc vloer van hoge kwaliteit gaat langer mee en blijft er mooi uitzien, waardoor je er jarenlang plezier van hebt.

Denk aan de ondervloer

Een goede ondervloer is belangrijk als je een pvc vloer laat plaatsen. De ondervloer zorgt voor een goede ondergrond waarop de pvc vloer kan worden gelegd. Een te zachte of ongelijke ondervloer kan leiden tot beschadigingen aan de vloer. Laat daarom de ondervloer en de vloer leggen door dezelfde vakman, zodat je verzekerd bent van een optimale installatie.

Onderhoud je pvc vloer goed

Een groot voordeel van pvc vloeren is dat ze makkelijk in onderhou zijn. Toch is het belangrijk om je vloer goed te onderhouden. Stofzuig of dweil de vloer regelmatig om vuil en stof te verwijderen. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, maar reinig de vloer met lauwwarm water en een speciale pvc vloer reiniger. Zo blijft je pvc vloer er mooi uitzien en gaat deze langer mee.

Samenvatting 

Als je een nieuwe vloer nodig hebt, is een pvc vloer een goede keuze. Deze vloeren zijn duurzaam, makkelijk in onderhoud en geven je huis een moderne uitstraling. Maar let wel goed op de kleur en uitstraling die je kiest, laat je vloer leggen door een professional en kies voor kwaliteit. Zorg daarnaast voor een goede ondervloer en onderhoud je vloer goed. Zo geniet je jarenlang van een mooie en stevige pvc vloer.

Bron: Martijn de Wit vloeren