Makita boormachines voor iedere klus

Wanneer je gaat klussen kan je veel baat hebben bij Makita boormachines. Waarom vraag je je wellicht af? Zeker wanneer je geen ervaren klusser bent of professional kun je met de vraag rondlopen wat het verschil tussen de merken boormachines is. Makita boormachines blinken uit in duurzaamheid en kwaliteit. Maar ook in prijs, de prijs is hoger dan andere merken. Dus waarom kies je voor Makita in plaats van bijvoorbeeld Bosch of een ander merk?

Waarom zijn Makita boormachines zo populair?

Ondanks de hogere prijs zie je veel professionals werken met Makita boormachines. De reden hiervan is onder andere de inwisselbare accu’s. Vaak heb je als klusser meerdere apparaten nodig. Makita heeft ook decoupeerzagen, invalzagen en afkortzagen. Al deze verschillende apparaten gebruiken dezelfde makita accu. Je hebt dus vrijwel altijd een opgeladen accu bij de hand. Je kan niet alleen accu’s van de Makita boormachines onderling gebruiken, maar ook van andere apparaten. Dit is handig omdat je sommige apparaten veel gebruikt en andere weinig. Naast Makita zijn er steeds meer merken die dit gaan doen of inmiddels zo aanbieden.

Wanneer heb je een goede boormachine nodig?

Je kan met een goedkope boormachine of met Makita boormachines allebei een gat boren. Waarom dan kiezen voor een duurder merk? Dit is afhankelijk van je gebruik. Ga jij een gat boren in een tegel? Dan zul je speciaal gereedschap moeten hebben, zoals een boormachine met aanpasbaar toerental om goed door de tegel te komen zonder dat deze breekt. Ook als je een gat in een stenen muur wilt boren of wanneer je door andere materiaal heen wilt, zal je netter boren met een goede, professionele boormachine. Ook als je vaak apparaten gebruikt, is een hogere aanschaf voor een langere levensduur de investering wel waard.

Waar kun je een boormachine kopen?

Je kan bij de bouwmarkt of online terecht voor Makita boormachines en andere merken. Je garantie loopt via Makita, dus het maakt vaak niet uit waar je deze koopt. Wat wel handig is, is om een specialist te zoeken die je advies kan geven. Zelfs de meest ervaren klussen kan met vragen zitten. Daarom is een vast punt om je gereedschap te kopen een aanrader. Zo kunnen ze met je meedenken en bouw je een relatie op. Dit is ook handig mocht er een keer wat mis zijn. Er is dan al het vertrouwen dat alles weer goed opgelost kan worden.

Koop ook een Makita boormachine

Wanneer je Makita boormachines wilt kopen bij Spijkerspecialist, dan hoef je echt niet direct de zwaarste te nemen. Je kiest een boormachine die voor jouw klus geschikt is. Het kan altijd voorkomen dat je een boormachine koopt voor licht werk en later een zwaardere nodig hebt. Denk aan een gat boren door een stenen muur met een grondboor. Lang niet iedere boormachine is geschikt. Zelfs boormachines van Makita kunnen dit niet altijd aan. Je kan voor extreme gevallen een boor huren voor zwaardere klussen. Je hebt dan voor 99% van het werk je vertrouwde Makita boormachine, en voor die uitzondering huur je gereedschap.