MDF vloeren voor ieder wat wils 

MDF vloeren zijn een mooie optie om een warme sfeer in huis te creëren. Deze vezelplaten zijn gemaakt van resthout en hebben hierdoor een houten uitstraling die vrijwel niet te onderscheiden is een echte houten vloer. MDF kent veel subcategorieën met ieder hun eigen voordeel. Benieuwd naar de eigenschappen van de verschillende MDF vloeren? Lees snel verder!

De basis van MDF

Iedere vorm van MDF bestaat uit gemalen houtvezels. Deze vezels zijn samengeperst en vormen zo een plank. De vezels zijn gemaakt van resthout, want MDF dus zo’n authentieke houten uitstraling biedt. Ondanks dat er aan het uiterlijk van de vloer weinig verschil te zien is tussen MDF en een echte houten vloer, beschikt MDF over een aantal voordelen. Zo kan een authentieke houten vloer niet goed tegen vocht en warmte en loop je het risico dat de planken krom zullen buiten. Bij MDF zal dit niet het geval zijn. Ook splinters zullen niet voor komen bij MDF, wat helaas wel vaak gebeurt bij een echte houten vloer. Er is dus een stuk minder onderhoud nodig bij MDF, wat je geld zal besparen op lange termijn. 

Gefineerd MDF als aparte vorm

Laten we inzoomen op de verschillende vormen die onder MDF voelen. Zo heb je bijvoorbeeld gefineerd MDF. Deze vloersoort heeft het vezelmateriaal als kern, maar aan beide zijdes van de plank zijn een laag van massief hout geplaatst. Door deze afwerking krijg je een echte houten uitstraling, zonder dat je de voordelen van MDF verliest. Als je het belangrijk vindt dat je vloer er mooi uitziet en een huiselijke sfeer oplevert, dan is gefineerd MDF misschien wel een goede optie voor jou. 

Buig MDF: wat houdt het in?

Buig MDF is een speciale versie van het standaard MDF. Het materiaal is hetzelfde, maar de vloer beschikt over diepe groeven, waardoor de vloer buigzaam wordt. Deze groeven kunnen dwars of in lengte worden uitgewerkt. Het wordt hierdoor mogelijk om ronde vormen te creëren met de vloer. Voor kamers die rond zijn afgewerkt is dit ideaal, maar ook om een unieke patroon te maken op bijvoorbeeld je huiskamervloer. 

Kortom, MDF kan je een mooie vloer opleveren! Er bestaan meerdere versies van deze vloersoort, dus bedenk goed wat het beste bij je huis past. Ga je voor buig MDF voor een ronde afwerking, gefineerd MDF voor een prachtige houten uitstraling, of toch voor de standaard MDF? De keuze is aan jou en daarom is het goed om hier aandacht aan te besteden.