Natuursteen vloer impregneren

Natuursteen vloer impregneren

Waarom is een natuursteen vloer impregneren zo belangrijk?

Veel mensen dromen stiekem van een prachtige natuursteen vloer in huis. Dat is logisch, want vloeren van natuursteen hebben veel voordelen. Omdat natuursteen een natuurproduct is, is elke vloer uniek. Daarbij zijn ze te combineren met vloerverwarming, binnen en buiten toe te passen en duurzaam op voorwaarde dat je ze goed onderhoudt. Alleen dat laatste wordt nog weleens als lastig ervaren. Natuursteen is namelijk erg poreus en kan niet met elk schoonmaakmiddel worden schoongemaakt. Daarbij hebben veel natuursteen vloeren extra bescherming nodig. In dit blog vertellen we je daarom meer over een natuursteen vloer impregneren. We leggen je uit wat dit is en waarom het zo belangrijk is.

Wat is impregneren?

Natuursteen impregneren houdt eigenlijk in dat je een natuursteen vloer extra bescherming geeft. De vloer wordt door de impregnatie waterafstotend. Door jouw natuurstenen vloer te laten impregneren, zorg je dus voor een blijvende oplossing tegen vuil en vocht. Zo kun je nog lang van jouw vloer genieten!

Hoe werkt impregneren

Door een vloer te impregneren, wordt deze dus immuun voor vocht, vuil en vlekken. Dit komt doordat de vloer voorzien wordt van een speciaal impregneermiddel dat diep naar binnen dringt en zich aan de steen hecht. Hierbij kun je kiezen voor een impregneermiddel dat jouw vloer een naturel effect geeft, waardoor de vloer weer optimaal gaat stralen, maar ook voor een impregneermiddel dat een kleur verdiepend effect geeft. Kleurschakeringen van het natuursteen komen door dit impregneermiddel nog beter naar voren.

Het belang van impregneren

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk een mooie natuurstenen vloer in huis hebben. Een vloer die eruit blijft zien als nieuw en zijn glans behoudt. Dat kan als je de vloer laat impregneren. Je beschermt de vloer dan namelijk tegen vocht, vuil en vlekken, waardoor het natuursteen langer mooi blijft. Wij hebben nog veel meer adviezen voor je. Ben je benieuwd? Klik hier voor een overzicht.