Overkapping lamellen geschikt voor elk weer

Met overkapping lamellen wordt er de mogelijkheid geboden om controle te hebben over de hoeveelheid zonlicht die naar binnen mag komen. De werking van de lamellen is simpel en is het deze eenvoud die er ook voor zorgt dat een overkapping lamellen een duurzame investering is. Voor het plaatsen is er geen uitgebreide installatie nodig, zowel voor een bestaand of nieuw terras. De overkapping kan in pakketten worden aangeleverd om zelf te installeren.

Keuze uit verschillende modellen

Bij een overkapping lamellen gaat het er namelijk om dat het voor alle gemak moet zorgen. De lamellen kunnen handmatig worden bewogen, maar zijn er ook modellen beschikbaar waar de werking elektrisch geschiedt. Dat biedt nog altijd het grootste gemak, vooral wanneer alles op afstand kan worden bediend. Er zijn ook overkapping lamellen te krijgen die met een app te besturen zijn. Niet alleen kunnen de lamellen bewogen worden, maar kan er ook gekozen worden voor overkapping lamellen die geheel op te schuiven zijn. De overkapping is dan niet meer zichtbaar en kan er volop genoten worden van al het naar binnen vallend zonlicht. Door de overkapping lamellen helemaal te sluiten bij regenweer blijft de binnenzijde van het terras lekker droog. Het is daarvoor wel belangrijk dat het water op een effectieve manier wordt afgevoerd.

Ook in de winter een aardige hulp

De lamellen overkapping is namelijk niet alleen in staat om regenwater tegen te houden, maar geldt dat ook voor sneeuw. De constructie van de lamellen is stevig genoeg om een flink pakket sneeuw te kunnen dragen, tot zelfs 25kg per lamel. Naast regen en sneeuw, moet ook de invloed van de zon niet onderschat worden. De lamellen zijn behandeld met een poedercoating waardoor de overkapping na vele jaren nog steeds als nieuw zal ogen. Sterke windstoten kunnen geen schade veroorzaken dankzij het gebruik van duurzame materialen en slimme constructie technieken. Voor het onderhoudt dienen de lamellen alleen schoongespoten te worden.