dekbedovertrekken

Scandinavisch wonen: dekbedovertrekken

De Scandinavische woonstijl zie je terug in allerhande aspecten van een woning, zoals dekbedovertrekken, sofa’s, gordijnen en vloerkleden. De Scandinavische stijl is zeer populair op dit moment. De drie sleutelwoorden binnen deze interieurstijl zijn minimalistisch, functioneel en licht.

Het is precies daarom dat zoveel mensen voor de Scandinavische stijl kiezen. Het creëert rust in je woning door de natuurlijke kleuren en materialen. Bovendien maakt een Scandinavisch interieur van elke woning een bron van licht dankzij het kleurgebruik. Minimalisme is bovendien erg hip op dit moment omdat het bijdraagt aan een rustig, stressvrij leven.

dekbedovertrekken

Scandinavische aspecten in je slaapkamer

Iedere slaapkamer begint met de dekbedovertrekken. Veel mensen denken dat het bedframe de grootste rol speelt maar het is de dekbedovertrek dat het meest prominent aanwezig is in de ruimte. Bovendien kun je met dekbedovertrekken ook nog wisselen, waardoor je kunt spelen met je inrichting. 

Dekbedovertrekken die passen binnen de Scandinavische woonstijl hebben vaak een effen kleur. Denk aan gewoon simpel wit maar ook grijs, geel en beige komen veel terug in deze stijl. Dit wil overigens niet zeggen dat dekbedovertrekken met een design per definitie niet binnen de Scandinavische interieurstijl passen. Het gaat dan meestal wel om subtiele designs met soortgelijk kleurgebruik als hierboven genoemd. Wat je ook vaak terugziet in deze stijl zijn stippen, strepen en blokken. Wel altijd subtiel toegevoegd, uiteraard.

dekbedovertrekken

Een andere manier om binnen deze stijl te blijven in je slaapkamer is door middel van het bedframe en ander meubilair zoals nachtkastjes en ladekasten. Ook hier geldt dat ze een lichte kleur moeten hebben en niet al teveel design. Vaak zijn Scandinavische meubelen dan ook van hout of houtkleurig.