Simpele interieur tips

Ben je toe aan iets nieuws als het gaat om je interieur? Vaak denken veel mensen dan aan het verven van hun woonruimte of het kopen van nieuwe meubels, maar dat is zeker niet direct nodig en dat kan best prijzig zijn. Er zijn namelijk heel veel simpele en goedkope manieren om je huis aan te laten voelen als nieuw en verfrissend.

Tip 1: Nieuwe accessoires

Je kunt bij iets heel simpels beginnen. Zo kun je bijvoorbeeld nieuwe kussenslopen kopen, dit hoeft helemaal niet duur te zijn en kost weinig tijd. Win, win! Zo is ook een schapenvacht kopen zeker niet duur, maar dit verandert wel gelijk de sfeer op een positieve manier. Een schapenvacht past perfect bij Scandinavische of landelijke woonstijlen. Iets wat ook nog erg leuk is, is het kopen van dekens/spreien voor over de bank of stoelen.

Tip 2: Herinrichten

Door je meubels een andere plek te geven kan je een nieuwe feeling geven aan je indeling. Je kunt bijvoorbeeld de eettafel een kwartslag draaien of kasten verplaatsen naar een andere muur. In het begin zal het wennen zijn, maar veel mensen die langs komen zullen zeggen dat het lijkt alsof je een ‘nieuwe’ woonkamer hebt en het zal er verfrissend uit zien.

Tip 3: Creëer warmte

Tegenwoordig missen die modernere huizen het gevoel van warmte. Gelukkig is dat makkelijk op te lossen door een schapenvacht op de vloer, over je stoel of bank te leggen. Iets wat ook kan helpen is het maken van een nieuw lichtplan. Zo is het erg leuk om hanglampen te gaan vervangen door sta lampen. Sta lampen geven vaak namelijk het gevoel van sfeer af en hanglampen zijn vaak iets meer op het functionele aspect ontworpen.