isolatie friesland

Spouwmuurisolatie; hoe, wat en waar?

spouwmuurisolatie meppel is één van de snelste, makkelijkste en goedkoopste manieren om je huis te isoleren. En het levert veel voordelen op: een warmer huis, een lagere energierekening en een beter milieu. Een aanrader dus! Maar kan het in jouw huis? Hoeveel betaal en bespaar je precies? En waar moet je op letten? Een spouwmuur bestaat uit 2 muren met een paar centimeter ruimte ertussen. Die ruimte kun je laten vullen met isolatiemateriaal. Maar niet ieder huis heeft een spouwmuur: huizen die voor 1920 zijn gebouwd, hebben vaak alleen enkelsteens muren. Die kun je ook isoleren, maar dan met voorzetwanden aan de binnenkant of isolatie tegen de buitenkant.

Wat kost het en waar kan je op besparen?

spouwmuurisolatie meppel is de goedkoopste en makkelijkste manier van muurisolatie. En je bespaart er veel energie mee. Bij een hoekwoning betaal je bijvoorbeeld maar €2.400 en bespaar je zo’n € 800 per jaar aan energiekosten. In ongeveer 3 jaar heb je de kosten voor spouwmuurisolatie dus terugverdiend! En als je een tweede maatregel neemt, kan je gebruikmaken van de subsidie waardoor je het nóg sneller terugverdient. Bij de besparing op de energiekosten gaat Milieu Centraal uit van een gasprijs over de langere termijn van 1 euro/m3 gas. De huidige gasprijs is voor veel mensen een stuk hoger. Bij een gasprijs van 1,74 euro is de besparing op de korte termijn bijna het dubbele.

Op weg naar een prettiger thuis

Je kan geen kosten besparen door zelf je spouwmuur te isoleren. Voor deze klus moet je altijd een professioneel isolatiebedrijf inhuren. Maar dat is wel te overzien, want de vakmensen van het bedrijf zijn maximaal één dag aan het werk en hoeven niet je huis in. Ze spuiten het isolatiemateriaal vanaf de buitenkant in de gevel. Geen rommel in huis dus! En aan het einde van de dag voelt je huis prettiger: de muren geven minder kou af, de warmte blijft beter hangen en is beter verdeeld over de ruimte. En je helpt het klimaat, omdat je minder gas verbruikt.