Tips bij het kopen van een kamersteiger

Als je werkzaamheden aan een muur wilt verrichten, kan een kamersteiger ideaal zijn. Het voordeel ten opzichte van een ladder is dat de steiger niet tegen de muur hoeft te staan en je stabieler staat. Een kamersteiger verschilt ook van een rolsteiger. Hij is gemakkelijk alleen op te bouwen en geschikt voor kleinere ruimte. Als je een kamersteiger wilt kopen, moet je wel met een aantal dingen rekening houden. Hieronder geven wij je enkele handige tips.

Kamersteiger

Werkhoogte

Het belangrijkste punt waar je op moet letten bij het kopen van een kamersteiger is natuurlijk de werkhoogte. Meestal staat dit op de verpakking aangegeven. De werkhoogte is gelijk aan de platformhoogte plus twee meter. Als je wat kleiner of juist wat groter dan gemiddeld bent, kan de werkhoogte voor jou wat afwijken. Bedenk welke werkhoogte je nodig hebt en kies een kamersteiger die hieraan voldoet.

Meer functionaliteiten

De meest kamersteigers zijn redelijk standaard uitgevoerd en beschikken niet over extra functionaliteiten. Je kunt er echter wel voor kiezen om extra materialen aan te schaffen, zodat je de functionaliteiten kunt uitbreiden. Denk hierbij aan extra platformen of stabilisatoren.

Kamersteiger

Kamersteiger ook buiten gebruiken?

Een kamersteiger is in principe bedoeld voor gebruik binnenshuis, maar het is wel mogelijk om een kamersteiger ook buiten te gebruiken. Dit kan alleen als je niet te hoog hoeft te werken, aangezien kamersteigers vaak niet zo hoog zijn.

Het nadeel van een kamersteiger ten opzichte van een rolsteiger is dat je hem niet horizontaal vlak kunt stellen. Kamersteigers beschikken namelijk niet over in hoogte verstelbare wielen. Je kunt deze wielen wel los kopen en aan de kamersteiger bevestigen, zodat je hem alsnog veilig buiten kunt gebruiken.