Wat weet jij van de landelijke salontafel?

Wat weet jij van de landelijke salontafel? De landelijke salontafel is weer helemaal terug van weggeweest. Waar een aantal jaren terug de salontafels werden ingeruild voor hockers en poefen lijkt de salontafel weer terug van weg geweest. In deze blog vertellen wij jou alles over wat je wilt weten over salontafels.

Wat is een salontafel eigenlijk?

Wat is een salontafel eigenlijk? Een salontafel is een kleine tafel die men vaak plaatst in de woonkamer, ook wel de leefkamer genoemd. In de woonkamer bevindt zich vaak het bankstel en de televisie. De salontafel staat vaak tussen de televisie en het bankstel in en word vaak gebruikt om bekers of glazen met drinken op te zetten. In de salontafel is vaak ruimte voor mandjes of bakjes waar alledaagse benodigdheden zijn weg vinden. Hierbij kun je denken aan tijdschriften, afstandsbedieningen of kaarsen. Naast een decoratief meubel heeft de salontafel dus ook een opruimende functie.

Welke soorten salontafels zijn er?

Welke soorten salontafels zijn er? Er zijn verschillende soorten salontafels. Zo wordt er onderscheid gemaakt in:

  • Bijzettafels
  • Consoletafels
  • Salontafels
  • Opberg poefen

Bijzettafels worden vaak geplaatst op de hoekstukken van een bank. Hier is dan plaats voor glazen of mokken drinken, lampen of decoratie materialen voor in huis. Bijzettafels zijn in vele soorten maten beschikbaar en kunnen bestaan uit materialen zoals hout, marmer, ijzer of zelfs beton! Naast de bijzettafel wordt er ook gesproken over consoletafels. Een consoletafel is een smalle tafel die je achter de bank neerzet waardoor er ruimte ontstaat om lampen of decoratiematerialen achter de bank te plaatsen. Zoals eerder benoemd komt de salontafel voor in de woonkamer vaak te vinden tussen het bankstel en de bank. Een salontafel zal per huishouden verschillen omdat mensen verschillende voorkeuren hebben. Zo zijn breedte, hoogte en diepte van belang bij het uitzoeken van een salontafel. Doordat de salontafel een meubel is wat je dagelijks gebruikt en ook in het zicht staat wil je hierin een goede aankoop in doen.

Wat is het verschil tussen salontafels en opberg poefen?

Wat is het verschil tussen salontafels en opberg poefen? Doordat een salontafel echt een tafel is staat en deze stevig op de grond, vaak is de tafel ook wel redelijk voorzien van gewicht waardoor je de tafel niet zomaar even verplaatst. De salontafel heeft dus een vaste plek in huis. Opberg poefen zijn vaak licht van gewicht waardoor het makkelijker is om deze even te verplaatsen. De poefen kunnen ook tussen de televisie en het bankstel in staan en worden vaak ook wel gebruikt als voetenbankjes. De salontafel en opberg poefen hebben beide een opruimende factor, alledaagse huis, tuin en keuken materialen vinden vaak hun plek in deze ‘opruimtafels’. Het voordeel van een salontafel is dat deze een stevig bovenblad heeft waar je woonaccessoires maar servies op kunt zetten. De opberg poefen zijn vaak van stof waardoor de bovenkant van de poef niet heel stevig is waardoor je er eigenlijk geen servies op kunt zetten. Als je zeker wilt weten dat je servies niet omvalt kun je het beste kiezen voor een salontafel.