Welke douchegoten heb ik nodig voor mijn badkamer renovatie?

Wanneer je bezig bent om je badkamer een make over te geven kom je allerlei dingen tegen. Zo ook welke douchegoten je nodig hebt voor je project. Douchegoten zijn niet alleen essentieel voor de afloop van het douchewater maar ze dragen ook voor een groot gedeelte bij aan de uitstraling van je badkamer. Het is dus belangrijk dat je de juiste kiest. Maar waar moet je op letten tijdens het kiezen van douchegoten? Er zijn zoveel verschillende soorten, kleuren, maten en materialen! Geen zorgen, wij hebben voor jou op een rijtje gezet waar je aan moet denken bij het aanschaffen van douchegoten. Zo hoef je minder tijd te besteden in de bouwwinkel en houd je meer tijd over voor het klussen. Lees snel verder om te weten te komen hoe je de beste douchegoten vindt voor jouw badkamer.

Hoe kies ik de juiste douchegoten?

Allereerst is het belangrijk om de grootte van je douchegoot te bepalen. Over het algemeen geldt er een 10 cm regel. Wanneer je douch 80 cm breed is, zorg er dan voor dat de douchegoot 70 cm groot is. Bij een douche met een breedte van 90 cm, kies je voor een douchegoot van 80 cm, enzovoort. Een douchegoot zorgt ervoor dat het water over de hele breedte van de douche wordt afgevoerd. Dit kan vaak heel mooi verwerkt worden in de douche tegels waardoor de goot minder opvalt. Nu je weet hoe groot je douchegoten moeten zijn, wordt het tijd om te kijken naar welke kleur en welk materiaal mooi in jou badkamer past. De meest voorkomende materialen zijn kunststof en roestvrijstaal. De voordelen van een kunststof douchegoot vergeleken met een roestvrijstalen douchegoot is dat ze in meerdere kleuren voorkomen. Vaak zijn roestvrijstalen douchegoten de populairste optie. Je kunt ook verschillende types douchegoten kiezen, zo zijn er:

  • Douchegoot met glasrooster
  • Douchegoot met gesloten roestvrijstalen rooster
  • Douchegoot met tegelrooster
  • Douchegoot met flens
  • Douchegoot zonder flens

Een flens is een platte rand die zich aan de buitenkant van de douchegoot bevindt. De functie van een flens is om een beter waterafdichting van de douchegoot te creëren. Het nadeel van een flens is dat er een verhoging in de vloer kan ontstaan wanneer er sprake is van een vloerflens. Het plaatsen van een douchegoot is vrij eenvoudig. Je kan met het plaatsen van de tegels rekening houden met de douchegoot en ruimte vrij laten. De grootste uitdagingen bij het plaatsen van een douchegoten is allereerst om ruimte te creëren en ten tweede om de douchegoot recht te plaatsen. Wanneer de uitdaging te groot is om het zelf te doen is het handig om de hulp van een professionele bouwvakker in te schakelen.

Schaf nu je douchegoten aan!

Nu je de basis van het plaatsen van een douchegoot hebt doorgenomen, wordt het tijd om een kijkje te nemen op aquaberg.nl. Zij hebben een ruim assortiment zodat jij hoe dan ook de beste douchegoot voor jou badkamer kunt vinden! Bij vragen of voor meer informatie kan je altijd terecht bij het team van aquaberg die jou vriendelijk te woord zullen staan. Veel klusplezier!