Zijn keramische tuintegels een goede keus?

Als je een terras aan wilt gaan leggen, dan kun je hiervoor kiezen voor keramische tuintegels. Maar daarnaast heb je ook nog diverse andere opties. Dat maakt het lastig om een goede keus te maken. Want welke tegelvariant kun je nu het beste kiezen? Het helpt als je dan weet wat de voor- en nadelen zijn van bijvoorbeeld keramische tuintegels. Dat stelt je in staat om voor jezelf een goede afweging te maken. Sommige bestratingsproducten passen immers beter bij jou dan andere. Zie jij door de bomen het bos niet meer en wil je wat meer info over dit type tegel? Lees dan vooral even verder!

Nadelen keramische tuintegels?

Het perfecte product bestaat eigenlijk niet, alles heeft altijd voor- en nadelen. Dat is bij keramische tuintegels niet anders. Waar je op moet letten is wat voor jou het zwaarste weegt. Laten we eerst eens kijken naar de minpunten van dit type tuintegel. Er zijn eigenlijk drie nadelen te noemen:

  • ze blijven vrij lang nat
  • je hebt speciaal gereedschap nodig om ze op maat te maken
  • ze zijn duurder dan andere soorten tegels

Nu kunnen hier heel veel voordelen tegenover gezet worden, maar laten we eerst eens deze minpunten nader bekijken. Als het geregend heeft, dan blijven keramische tuintegels langer nat dan andere tegelvarianten doordat ze een lage vochtopname hebben. Dit kan vervelend zijn als je meteen na een regenbui weer buiten wilt zitten, maar als je schoenen draagt, heb je hier natuurlijk helemaal geen last van. Het tweede minpunt is dat je speciaal gereedschap nodig hebt om alles aan te kunnen leggen. Dat heeft te maken met hoe hard dit materiaal is. Je hebt een speciaal zaagblad nodig om de tegel goed op maat te kunnen maken. Gelukkig is dit gereedschap voor niet al te veel geld te huur, dus het is niet zo dat je speciaal hiervoor gereedschap aan hoeft te schaffen. Tot slot zijn keramische tuintegels duurder dan andere tegelsoorten, dat is een feit. Maar doordat ze heel lang meegaan heb je er ook lang plezier van en het prijsverschil wordt bovendien steeds kleiner!

Veel voordelen

Zoals gezegd staan tegenover deze drie minpunten heel veel voordelen van keramische tuintegels. Doordat ze een lage vochtopname hebben, kunnen ze goed tegen vorst. Ze zullen namelijk niet zomaar scheuren doordat het water in de tegel bij bevriezing uitzet. De hardheid van de steen en de lage vochtopname zorgen er voor dat keramische tuintegels niet snel vies worden. Vuil en mos krijgt geen kans om zich te hechten en daardoor heb je met een terras van deze tegelsoort ook weinig last van onderhoud. Vlekken maken geen kans en het harde materiaal zorgt er ook voor dat de kleur niet verandert onder invloed van de zon. Daarnaast zijn deze tegels heel slijtvast, je hebt hier echt heel veel jaar plezier van. Wist je dat ze bovendien in heel veel verschillende kleurvarianten verkrijgbaar zijn en dat ze een antislip afwerking hebben? Keramische tuintegels zijn dus eigenlijk gewoon een heel goede keus! Bij Buitenbart kun je terecht voor meer informatie over deze productie en voor een zeer ruime keus aan deze bestrating!

Lees meer…