Zo onderhoud jij makkelijk je planten zonder groene vingers

Ben je dol op planten, maar heb je helaas geen groene vingers? Gaan je planten regelmatig dood? Lees dan snel verder. met de juiste tips kan ook jij genieten van planten in je huis.

Soort kamerplanten

Kies ten eerste niet voor moeilijke kamerplanten, maar voor makkelijke kamerplanten.
Als de kamerplanten weinig water nodig hebben heb je minder snel de kans dat je kamerplanten uitdrogen nadat je de planten een keer niet op tijd water geeft. Makkelijke kamerplanten zijn bijvoorbeeld yucca, Monstera, Peperomia Obtusifolia, Zamioculcas, Dracaena en Sanseviera.

Cactus

De cactus is een goede eerste keuze als al veel van je planten het niet hebben overleefd. De cactus kan maar liefst een maand zonder water. Deze plantsoort is namelijk gewend aan een droger klimaat. Tevens hoef je niet veel rekening te houden met de hoeveelheid licht en schaduw bij een cactus.

Ananasplant

Naast dat dit een makkelijke plant is heeft het een ander voordeel. Het is namelijk ideaal voor als je een partner hebt die snurkt of als je zelf je partner of huisgenoot irriteert met je gesnurk. Sommige mensen hebben namelijk minder last van snurken als deze plant op hun nachtkastje staat. De plant heeft slechts een keer per week water nodig. Verder heeft de plant weinig onderhoud nodig.

Vetplanten

Vetplanten komen oorspronkelijk uit Mexico, waardoor ze goed tegen warmte kunnen. Vetplanten worden ook wel succulenten genoemd. Ze slaan water op in hun wortels, blad of stengel. Hierdoor hebben ze een voorraadje water als ze onvoldoende water krijgen van jou. Je hoeft ze in de winter maar een keer in de vier weken een beetje water te geven. Er zijn verschillende soorten vetplanten, zoals crassula ovata, sedum morganianum, spekboom en aloë vera.

Structuur

Het is belangrijk om een ritme te creëren met het geven van water aan je planten. In het begin ben je het niet gewend. Help jezelf door een wekker of notificatie te zetten om jezelf te herinneren dat je jouw planten water moet geven. Zo voorkom je dat je het vergeet. Na een of twee maanden is het een gewoonte geworden en heb je waarschijnlijk geen wekker of notificatie meer nodig. Is je plant toch helemaal uitgedroogd? Gooi de plant dan niet meteen weg. Zet je plant met binnenpot 15 minuten in een emmer. Daarna besproei je de plant lichtjes met een plantenspuit. Hierdoor heb je kans dat de plant nog opbloeit.