3D Wandpanelen steenstrips

3D Wandpanelen steenstrips aanschaffen?

Om dat idee te krijgen, moet je wel eerst weten wat 3D wandpanelen steenstrips zijn. Als je ze op de foto ziet, weet je waar het over gaat. Je kan het een beetje vergelijken met behang, maar dan meer realistisch en gefocust op de authentieke look van de stenen. Stel je voor dat je een schuur hebt die uit bakstenen bestaat en wil je dezelfde sfeer nabootsen, dan kan dat met 3D wandpanelen steenstrips. Het is zelfs zo dat er een laagje cement overheen zit, zodat de textuur erg overeen komt. De wandpanelen kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. 

Montage

Het monteren van 3D wandpanelen steenstrips gaat vrij eenvoudig, echter moet je wel een beetje verstand van hebben. Het enige wat je daarnaast nodig hebt is een montagekit, een stanleymes of een handzaag met een fijne tand. Hierdoor kun je het heel fijn afwerken. In sommige gevallen moet de wanddecoratie geïmpregneerd worden. Als je dat doet, zorg je voor een waterdichte stof en bied je ook nog eens bescherming tegen UV licht, vocht én verkleuring. Het lijkt dus best wel veel werk, maar als je dat stap voor stap doet, dan moet het goedkomen.

3D Wandpanelen steenstrips

De voordelen 

Hier kunnen we ook nog eens de voordelen van 3D wandpanelen steenstrips op een rijtje zetten. Het stof is bijvoorbeeld isolerend, wat handig is in vele situaties. Natuurlijk is het ook mooi meegenomen dat het zowel voor binnen als voor buiten geschikt is. Verder is het eenvoudig te installeren en kan het materiaal direct over het behang heen gemonteerd worden. Het is daarnaast een lichtgewicht en is eenvoudig op maat te snijden, waardoor je dus altijd iets passends voor je unieke muur kan vinden. Ook is het duurzaam, weerbestendig en recyclebaar!