makelaar Venlo

Een aankoopmakelaar inzetten: juist nu een goede stap als woningzoekende

Al sinds enkele jaren zijn het barre tijden voor de woningzoekende. Door een groot tekort aan woningen lopen de vraagprijzen van de weinige woningen die te koop komen al enkele jaren in rap tempo op. Een koopwoning vinden die betaalbaar én comfortabel is, is daarom bepaald geen sinecure. Het is voor veel mensen die een koophuis zoeken dan ook aan te raden om de diensten van een aankoopmakelaar in te zetten, bijvoorbeeld van een goede NVM-gecertificeerde makelaar in Venlo of omgeving. Hieronder lees je wat de twee grootste voordelen zijn van het in de arm nemen van een aankoopmakelaar.

Voordelen bij zoektocht

Hoe je huizen die te koop staan moet vinden, dat weet je ongetwijfeld wel. Echter zijn er weleens woningen die niet op de welbekende websites verschijnen. Van het te koop komen van deze huizen zijn dan vaak alleen de makelaars uit de regio op de hoogte. Een verkoper van een woning kan voor deze strategie kiezen, want het scheelt voor de verkoper veel geld als deze het huis niet op bijvoorbeeld Funda hoeft te zetten. Hoe dan ook, met een aankoopmakelaar maak je meer kans op deze onvermoed te koop staande woningen. Je hebt dan plotseling veel minder concurrentie van andere kandidaat-kopers.

makelaar Venlo

Cruciale hulp bij onderhandelingen

Mocht je een woning hebben bezocht en een bod willen plaatsen, dan helpt de aankoopmakelaar je bij het biedingsproces. Hierbij beschikt de makelaar soms over specifieke informatie op basis waarvan je precies weet voor welk bedrag je het huis zou kunnen kopen.