De klok is belangrijk in het interieur

Wanneer je gaat verhuizen of aan het renoveren bent kom je altijd in aanraking met de inrichting van het interieur. Vaak is dit een hele opgave, maar deze wordt door veel mensen wel als plezierig ervaren. Het inrichten van het interieur gaat verder dan de kleuren van de muren en het type meubilair alleen. Er zijn tal van objecten en attributen die aan een ruimte toegevoegd kunnen worden om de sfeer en uitstraling van de ruimte te bepalen. Een goed voorbeeld hiervan is de klok.

In bijna elk huis in Nederland is er in een of meerdere ruimtes wel een klok terug te vinden. Van origine werd de klok natuurlijk voornamelijk gebruik voor het lezen van de tijd, maar die functie is inmiddels uitgebreid. De klok heeft tegenwoordig dan ook een meer bepalende rol in het interieur en er zijn dan ook duizenden verschillende soorten klokken te vinden in uiteenlopende designs.

De klok is niet meer weg te denken uit de Nederlandse huizen

Op zich is het best verwonderlijk te noemen dat een uitvinding van wel honderden jaren geleden nog steeds overal terug te vinden is, ondanks de vele concurrentie die de klok er in de loop der jaren bij heeft gekregen. Voor de uitvinding van het eerste uurwerk moeten we terug naar de 10e eeuw, maar zelfs in de prehistorie werd er al gebruik gemaakt van tijdmetingen via onder andere zonnewijzers.

De hedendaagse klok heeft zich vooral staande gehouden door zich door te ontwikkelen en meer nadruk te leggen op het design van de klok. Er zijn tegenwoordig dan ook zoveel verschillende klokken terug te vinden dat er voor elke stijl of elke ruimte wel een passend exemplaar te vinden is. Van een elektrische wandklok tot een klok met tandwielen of een tafelklok.

De verkoop van de klok heeft zich naar het internet verplaatst

De digitalisering is volop in gang en heeft ook haar invloed op het aantal en soort winkels in de vele binnensteden van het land. Ook op het gebied van de verkoop van klokken zet deze ontwikkeling zich rap voort.

Zo was het enkele jaren geleden nog gebruikelijk om een klok aan te schaffen in een daarvoor bestemde speciaalzaak, maar tegenwoordig heb je veel meer keuze in een webshop. Ook op het gebied van de prijs ben je op het internet vaak voordeliger uit dan in een winkel, daarnaast zijn ook de meest toonaangevende merken online beschikbaar.