Geef de trap meer grip met een anti slip strip

Een van de plekken in de meeste huizen die het meest gebruikt wordt zonder dat we hier eigenlijk bij stilstaan, is de trap. De meeste huizen in Nederland hebben meerdere verdiepingen en de slaap- en badkamers zijn meestal op de 1e verdieping gelokaliseerd. Een van de belangrijkste aspecten van de trap, is de veiligheid.

De veiligheid van de trap kan worden geboden op verschillende en bij voorkeur door een combinatie van maatregelen. Uiteraard is een leuning erg belangrijk om houvast te bieden. Naast de leuning, is ook de grip op de tredes erg belangrijk. Vooral op trappen met een houten of metalen ondergrond, kan het erg snel erg glad raken, vooral wanneer er zonder schoeisel van de trap gebruikt gemaakt wordt. Een anti slip tape zoals die van antisliprubbertape.com kan helpen de trap meer grip te geven.

Een anti slip rubberen strip beschermt de lak op de trap

Veel mensen kiezen voor een gelakte houten trap, omdat dit er erg mooi uitziet. Daarnaast biedt een houten trap ook voordelen ten opzichte van een trap die bekleed is met vloerbedekking. Vloerbedekking is namelijk erg vatbaar voor vlekken die moeilijk te verwijderen zijn. Naast de sensitiviteit voor vlekken, is vloerbedekking ook zeer snel onderhevig aan slijtage, wat gevaarlijke situaties kan opleveren en er bovendien niet mooi uitziet.

Met een houten trap heb je van al deze zaken geen last. Door gebruik te maken van een antislip strip, wordt je trap niet alleen een stuk veiliger, maar bescherm je ook de lak op de trap, zodat deze langer in een goede staat blijft.

Leestip: Een veilige trap maken voor de kinderen (Update 2021)

De anti slip strip is zeer betaalbaar en biedt jarenlange veiligheid

Anti slip strips zijn erg populair op vooral houten, maar ook op metalen trappen. De strips zijn gemaakt van buigzaam rubber en kunnen eenvoudig op maat geknipt worden. Je kan er dan ook zelf voor kiezen om de tape al dan niet over de hele breedte van de trap te plaatsen of alleen op het midden van de trap.

De zelfklevende strip is voorzien van een zeer sterke lijm die ervoor zorgt dat de strip jarenlang op de trap blijft zitten. De strips zijn relatief goedkoop in vergelijking met andere alternatieven. De strips zijn verkrijgbaar in tal van verschillende kleuren en soorten en goed af te stellen op de rest van de kleur en stijl van de trap.