Draadloze verlichting, kan dat echt?

De meeste lampen thuis zijn door middel van een kabel verbonden met het elektriciteitsnet. Ze hebben een eigen snoer dat het stopcontact in gaat of er loopt een subtiel draadje door de muur langs een handig geplaatst lichtknopje. Tegenwoordig is er echter een nieuwe optie: draadloze verlichting. De twee meest gebruikte soorten hiervan zijn oplaadbare lampen en lampen op zonnekracht. Wat ze zo razend populair heeft gemaakt is de flexibiliteit van gebruik en de milieuvriendelijke keuzes in het design. Alhoewel het concept van draadloze verlichting vernieuwend in de oren klinkt is het al een tijdje beschikbaar. Die tijd is goed gebruikt om lampen te produceren die steeds efficiënter, mooier en goedkoper zijn dan voorheen. Dus zet je schrap en verplaats je dieper in de trendy wereld van de snoerloze verlichting.

Oplaadbare lampen zijn handig

Weet je nog toen de enige draagbare lampen zaklantaarns waren? Sinds het licht van smartphones is verbeterd zie je nog nauwelijks kleine zaklampjes, alhoewel de grote varianten nog wel eens van pas komen bij het kamperen. Nu zijn er echter krachtige, oplaadbare lampen verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Deze handige trend komt niet voor niets parallel op met off-the-grid woningen. Wat een oplaadbare lamp zo’n gebruiksvriendelijke vorm van draadloze verlichting maakt is hier simpel uitgelegd. Je kan ze overal ophangen, neerzetten en verplaatsen zonder dat je hoeft te hannesen met een onhandig snoertje. Het is ook veel makkelijker weghalen voor een grote schoonmaak in huis. Een kabel is trouwens een echte magneet voor viezigheid en stofdeeltjes. Door decennia van innovatie gaan oplaadbare lampen steeds langer mee. Dat maakt ze een milieuvriendelijke optie voor ieder huishouden.

Onzichtbare zonnepanelen in stijlvolle designlampen

Er zijn ongelofelijke sprongen gemaakt in het gebruik van zonne-energie. Dit zie je het beste bij alledaagse producten zoals tuinverlichting en power banks. Tegenwoordig herken je de meeste lampen die werken op zonne-energie niet eens meer. De panelen zitten keurig verborgen onder een traditionele lampenkap. Dit soort sierlijke designlampen zijn nu een betaalbare optie voor elk gezin. Zolang ons elektriciteitsnet voornamelijk op kolen blijft draaien is het aan de consument om de weg naar schone energie voort te zetten. Draag daarom je steentje bij met draadloze verlichting op zonne-energie.

Een op afstand bedienbaar huis dankzij draadloze verlichting

Een van de verborgen voordelen van moderniseren is de optie om Wi-Fi en Bluetooth te benutten. Nou is deze moderne verlichting niet alleen milieuvriendelijk en stylish, het is ook de eerste stap naar een smarthome. Dan kun je zelfs buitenshuis met een kleine handeling op je smartphone de belichting van elke kamer aanpassen. Hiermee kun je van te voren programma’s instellen om alle lichten in het huis te dimmen en romantische muziek af te spelen. Maar je kan ook alle lichten wild laten flitsen en een alarm laten afgaan mits je een inbreker af wil schrikken. De opties van een smarthome zijn grenzeloos en je kan er uren creatief mee in de weer zijn. Zo ontdek jij welke belichting past bij jouw voorkeur.