Tegels met een print, welke past bij jou?

Tegels zijn er natuurlijk in veel verschillende soorten en maten. Wat je de laatste jaren vooral ziet in de trendboeken is tegels met een print. Denk maar eens aan een hout- of een betonlookprint. Deze tegels zijn in veel gevallen niet van echt te onderscheiden, en geven een heel mooi effect aan de ruimte waarin je ze plaatst. Om te beginnen met tegels met een houtlook, deze zijn het perfecte alternatief voor een echte houten vloer of laminaat. Veel mensen vinden hout een vreselijk mooi materiaal voor op de vloer. Niet zo gek natuurlijk, want het ziet er heel warm uit, en maakt de ruimte heel knus en gezellig. Een houten vloer vergt echter heel veel onderhoud. Je moet hem om de zoveel tijd in zijn geheel schuren en opnieuw lakken. Dit kan je behoorlijk wat geld kosten als je dat zelf niet kunt. Tegels met een houtlook hebben daarentegen helemaal geen onderhoud nodig. Je kunt ze gewoon stofzuigen en dweilen, en ze zijn weer schoon. Er kan absoluut geen vocht intrekken, en bovendien blijft de kleur van deze tegels zelfs na jaren gebruik hetzelfde. Een echte houten vloer kan verkleuren onder invloed van de zon, maar bij houtlook tegels heb je daar dus geen last van.

Betonlook tegels voor een industriële look

Ben je op zoek naar tegels als een basis voor een industrieel interieur? Dan kun je het beste voor grijze betonlook tegels gaan. Deze zijn heel erg neutraal, en gemakkelijk af te stylen met verschillende kleuren en stijlen meubels. Betonlooktegels zijn qua print niet zo druk en opvallend als de exemplaren met een houtprint, en daarom minder opvallend. Als je goed kijkt dan zie je echter heel veel details, net zoals bij echt beton. Ze zijn dus lang niet zo effen als je zou denken, maar hebben een hele mooie textuur. Betonlook tegels zijn niet voor niets heel populair, want ze passen bij heel veel verschillende stijlen, en zijn bovendien toe te passen in alle ruimtes van je huis.

Houtlooktegels in de badkamer

Het fijne aan de eerder genoemde tegels met houtlook is dat je deze in de badkamer kunt toepassen. De reden dat dit bijzonder is dat je normaal gesproken geen houten vloer in de badkamer kunt leggen. Dit is veel te gevoelig voor vocht, en behoorlijk lastig bij te houden. Sinds er echter tegels met een houtlook bestaan kunnen mensen eindelijk de warme uitstraling van hout in de badkamer of op de wc toepassen, en dat ziet er heel gezellig uit. De badkamer oogt zo veel warmer, en een bad nemen of ontspannen douchen wordt flink genieten.

Portugese tegel met patroon

Als laatste optie voor tegels met een print kun je natuurlijk ook gaan voor Portugese tegels, te vinden op www.tegelsenlaminaat.nl. Deze hebben drukke patronen in allerlei kleuren, die doorgaans met een andere, witte tegel worden gecombineerd. Koop bijvoorbeeld Portugese tegels voor op de vloer, en werk de badkamer af met witte tegels op de wanden. Zo springt de vloer er echt tussenuit, en geeft deze een wow-effect aan de ruimte. Er is veel mogelijk op het gebied van tegels. In een tegel-showroom kunnen ze je er alles over vertellen en kun je veel inspiratie opdoen.