carport

Een carport bij jouw aan huis

Je ziet het eigenlijk wel bij steeds meer mensen aan huis staan, dan gaat het niet om de auto, maar wat er over de auto heen staan, namelijk een carport. Dit ziet er niet alleen super strak en luxe uit, het heeft ook nog eens vele voordelen. Om een voorbeeld te noemen zul je bijvoorbeeld veel minder last hebben van vuil op je auto. Vogels hebben namelijk geen kans om uitwerpselen op de auto te missen en ook stuifmeel zal minder makkelijk op de auto komen. Veel mensen zullen ook denken dat regen de auto weer een beetje schoon spoelt, maar dit is juist niet zo. Regenwater zal er juist voor zorgen dat je auto vies wordt. Dit zul je allemaal dus niet meer hebben.

carport

Uit de zon in de zomer

Van de zomer is het ook vervelend om een auto in te stappen wanneer je de auto in de zon hebt laten staan. Het zal dan namelijk heel erg warm worden in de auto. Wanneer je de auto onder een carport hebt staan zal het in ieder geval een stuk minder warm zijn wanneer je in de auto stapt. Door de zonwering kan er namelijk geen direct zonlicht op de auto komen.

Waar aan huis?

Waar laat je een carport dan plaatsen? Dat is een goede vraag! Vaak kiezen mensen er namelijk voor om dit aan de zijkant van het huis te plaatsen omdat je hier ook de oprit zal hebben. Dit komt dan goed uit en je zult zien dat het ook zeer praktisch is. Je kunt de carport echter ook ergens anders voor gebruiken. Zet je hem bijvoorbeeld in de achtertuin dan is het ook meer als geschikt om zomers onder te zitten tijdens een barbecue. Dan heb je een mooie overkapping en kun je hier heerlijk uit de zon zitten. Bovendien heb je dan ook meteen iets tegen de zon als zonwering voor binnen.