mechanische ventilatie vervangen

Wanneer moet jij je mechanische ventilatie vervangen?

Het kan zo zijn dat je mechanische ventilatie na een aantal jaren kuren gaat vertonen en het minder goed of helemaal niet meer zal doen. Dit is niet zo gek, omdat apparaten niet voor altijd mee kunnen gaan. Die moeten een keer in de zo veel tijd vervangen worden. Maar wanneer is het dan precies tijd om je mechanische ventilatie vervangen? En wat kan je doen als je mechanische ventilatie ineens lawaai maakt? In deze tekst gaan wij jou uitleggen wat jij kunt doen tegen een lawaaiige ventilatie en wanneer het tijd is om je ventilatie weer eens te vervangen. 

mechanische ventilatie vervangen

Wat moet ik doen als mijn ventilator lawaai maakt?

Veel mensen klagen bij hun mechanische ventilator over lawaai. Het is inderdaad zo dat de meeste mechanische ventilatie geluid maken. In sommige gevallen is het misschien tijd dat jij je mechanische ventilatie vervangen, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. De ventilatoren worden natuurlijk steeds beter en stiller, maar op dit moment maken de meeste ventilatoren best wel eens wat lawaai. Hier is verder niet zo veel aan te veranderen. Wel kun je de oude box vervangen voor een nieuwe box. Deze zijn vaak beter van kwaliteit en ook nog eens stiller.

Wanneer moet je je ventilatiebox vervangen?

De meeste mensen vervangen hun mechanische ventilatie een keer in de tien jaar. Dit moet vaak ook wel, omdat de ventilatie dan al een stuk minder goed werkt. Wel zijn er in die tien jaar waarschijnlijk veel betere mechanische ventilatoren op de markt gekomen. Dit zorgt ervoor dat deze waarschijnlijk een stuk zuiniger werken en minder energie verbruiken. Ook zijn nieuwe ventilatoren vaak een stuk stiller dan de oudere versies zijn. Als je ventilator al kuren begint te vertonen na een jaar of vijf, dan kun je beter iemand er naar laten kijken. Misschien moet deze alleen gereinigd worden en hoef je geen nieuwe te kopen.