on-the-ship-g03d9eea0d_640

Een nieuwe trend in huis!

Of, nou ja, eigenlijk buitenshuis. Het schilderen van je raamkozijn is namelijk dé manier om een beetje kleur aan jouw huis toe te voegen. Vooral bij oude, vintage huizen is het effect opvallend; de strenge houten vorm, in combinatie met een toffe kleur geeft een contrast waar je trots op kan zijn. Het kan ook een leuk idee zijn om met de buren te coördineren. Als iedereen een andere kleur neemt, heb je vanzelf de gezelligste straat van de buurt. Iedereen kan het, en er is geen manier om het fout te doen. Een ideaal klusje voor in het weekend dus!

Opvallen, zonder extremiteiten

Wil je graag een huis dat net iets meer opvalt dan de rest, zonder gelijk een te grote stap te nemen? Dan kun je ook overwegen om te beginnen met het schilderen van de voordeur. Het is minder werk dan alle kozijnen, en het resultaat blijft ontzettend gaaf. Vergeet ook niet dat de kleur die je kiest veel uitmaakt. Als je je niet helemaal prettig voelt bij felroze of helder paars, begin dan eens met een wat neutralere kleur, zoals donkergroen. Met kleine stapjes bereik je uiteindelijk de woning van jouw dromen, zonder gelijk extreem over te komen.

Er zijn opties genoeg

Als kleuren niet helemaal jouw ding zijn, kun je ook altijd een andere aanpassing overwegen. Voor oudere huizen is een Frans balkon ook altijd een mooie optie: dit geeft het huis een wat geraffineerder uiterlijk, in plaats van het speelse dat een nieuw kleurtje met zich mee brengt. Ook kan het leuk zijn om eerst in de tuin te gaan werken, en wat plantenbakken neer te zetten of op te hangen. Een andere tuin laat het huis er ook anders uit zien, zonder dat je daar iets aan hebt aangepast!