Genieten van de bloemenpracht van de bougainvillea planten

Wanneer je graag op vakantie gaat, naar landen zoals Griekenland, Spanje en Italië, dan herinner je vast de prachtige planten vol met bloemen. Bloeiende planten die tegen de huisgevels opgroeien. Dit zijn de bougainvillea planten. Ook in je eigen tuin is het mogelijk om te genieten van de mooie bloemenpracht van de bougainvillea planten. Hoewel het vooral de fel gekleurde schutbladeren zijn die de aandacht van de mensen trekken. Deze schutbladeren zitten om de bloem heen, die eigenlijk vrij onopvallend is. De bougaivillea planten hebben een lange bloeiperiode, waardoor je zeker van juni tot half september van de schoonheid van de bougainvillea planten kunt genieten.

Een bougaivillea planten in je eigen tuin

De bougainvillea planten houden in Nederland, doe je het verstandigst in een kas of je houdt de bougainvillea als kamerplant of kuipplant. Hoe mooi deze klimplant dan ook is, winterhard is hij helaas niet. De planten kunnen, afhankelijk van het ras, verschillende kleuren bloemen krijgen. Meestal zie je de paarse en rode varianten. Wanneer je de bougainvillea gaat planten voor een mooie sfeer op het terras, geef de plant dan een standplaats in de zon en met beschutting. Tijdens de wintermaanden, zo ongeveer vanaf half oktober, haal je de plant dan naar binnen en geeft hem een lichte plek met een gemiddelde temperatuur van 10 tot 15 graden Celsius.

Hoe verzorg je de plant?

De bougainvillea houdt van warmte en zon, maar daardoor is het extra belangrijk om de plant wel veel water te geven om uitdroging te voorkomen. In de wintermaanden, wanneer de plant binnen staat, kan de plant met minder water toe. Daarnaast vraagt de plant maandelijks om bemesting. Een bemesting met een meststof met een laag stikstofgehalte en een hoog kaliumgehalte. De kalium zorgt ervoor dat de plant meer bloemen krijgt, zodat je volop kunt genieten in je tuin van de mooie kleuren van de bougainvillea planten en voor een heerlijk vakantiegevoel in je eigen tuin.