Heb jij een vlag in huis?

Iedereen die wel eens in het buitenland is geweest, heeft misschien wel gemerkt dat in andere landen het veel normaler is om een vlag in huis te hebben en deze met trots te laten zien. Dit is meestal een vlag van het land waar je in woont maar kan ook een vlag zijn met een andere betekenis, zoals de regenboog vlag. 

In Nederland zien we dit veel minder, terwijl er geen regel is over het ophangen van de Nederlandse vlag. Daarbij kan je bij bosvlaggen.nl ook vlaggen laten ontwerpen voor je eigen bedrijf. Vlaggen hebben namelijk verschillende functies.

Ben jij trots op je land?

In Nederland zien we over het algemeen een stuk minder vaderlandsliefde dan in andere landen. Dit zou een reden kunnen zijn dat maar weinig mensen een Nederlandse vlag in huis hebben. Toch is het bij ons ook zeer gebruikelijk om deze op een paar belangrijke momenten te gebruiken. Denk hierbij aan een bruiloft, overlijden, slagen van een examen, etc. Wanneer je dus weet dat dit binnenkort eraan komt, kan je dus nu al een Nederlandse vlag kopen. Er is namelijk geen reden om niet trots te zijn op het land waar je in woont. Daarbij mag iedereen weten dat er feest of rauw is.

Gebruiken als reclame

Vlaggen worden ook vaak gebruikt om iets kenbaar te maken. Hierdoor zijn er dus ook andere soort vlaggen dan de vlaggen van een land. Zo kun je een vlag ook heel goed gebruiken als reclame voor je bedrijf en om te laten weten waar het pand zich bevindt. Een grote vlaggenmast voor je bedrijf kan namelijk niet gemist worden.

Daarbij kan je ook een vlag uit het raam hangen voor iets waar je achter staat. Dit kan zoiets makkelijk als liefde zijn, maar ook bijvoorbeeld de regenboogvlag of vlag van een voetbalclub.