Uit welke materialen bestaan vlaggenmasten?

Op vlaggenmasten.nl kan je terecht voor houten, polyester en aluminium vlaggenmasten. Het maken van een keuze kan nogal lastig zijn. Daarom is het cruciaal om goed geïnformeerd te worden over de verschillende materialen. Elk soort materiaal heeft namelijk verschillende kenmerken. Het ligt er bovendien ook aan voor welk doel je de vlaggenmast wilt gebruiken. Vlaggenmasten worden zakelijk, maar ook particulier gebruikt. Men gebruikt vlaggen als effectief reclamemiddel of om een bepaald statement uit te drukken. 

Wat zijn de kenmerken?

Een vlaggenmast kopen, maar van welk materiaal? Met een houten vlaggenmast kan je een klassieke uitstraling creëren. Men geeft in het privé dit materiaal vaak de voorkeur. Hierbij kan je denken aan het uithangen van de Nederlandse vlag op feestdagen. Een ander kenmerk van een houten vlaggenmast is dat het bestaat uit natuurlijk materiaal. Dit brengt echter wel met zich mee dat je de vlaggenmast vaker moet onderhouden in vergelijking met de andere materialen. Een welbekend kenmerk van een polyester vlaggenmast is dat dit het meest voordelige materiaal is. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een vlaggenmast om de Nederlandse vlag uit te hangen nadat iemand in huis een diploma heeft behaald, is polyester een goede optie. Daarnaast vergt dit materiaal niet veel onderhoud. De aluminium vlaggenmast heeft een mooie uitstraling. In vergelijking met de andere materialen vergt dit het minste onderhoud. Verder is aluminium natuurlijk duurzaam materiaal. 

Welke vormen bestaan er?

Er bestaan twee vormen vlaggenmasten, namelijk: conisch en cilindrisch. De naam van de conische vlaggenmast zegt het eigenlijk al, deze vlaggenstok heeft een kegelvorm. Hij gaat van breed naar smal. Bij privégebruik krijgt deze vorm vaak de voorkeur. De cilindrische vorm betreft een vlaggenstok die recht loopt. In het zakelijke leven krijgt deze vorm vaak de voorkeur. Verder zijn er niet veel verschillen tussen de twee vormen. Het ligt er maar net aan wat bij jou in de smaak valt.