Hoe effectief zijn kunststof kozijnen als geluidsisolatie?

Hoe effectief zijn kunststof kozijnen als geluidsisolatie?

Kunststof kozijnen als geluidsisolatie: zijn ze effectief?

Heb jij al kunststof kozijnen? Steeds meer huiseigenaren kiezen ervoor. En dat is eigenlijk wel logisch, want kunststof kozijnen hebben veel voordelen ten opzichte van houten kozijnen. Zo zijn ze onderhoudsarm, vochtwerend en hebben ze een hoge isolatiewaarde. Dit houdt in dat kunststof kozijnen duurzaam zijn en niet zullen rotten, maar ook dat je met kunststof kozijnen flink op je stookkosten kunt besparen. Daarbij zijn kunststof kozijnen niet alleen warmte-isolerend, maar ook geluidsisolerend. En dat is voor veel huiseigenaren toch wel een must, want geluidsoverlast in je woning is erg vervelend. In dit blog lees je meer over kunststof kozijnen als geluidsisolatie.

Waarom oude kozijnen vervangen?

Als je nog houten kozijnen hebt, raden we je aan deze te laten vervangen door kunststof kozijnen in Veghel. Zeker als je oude kozijnen gebreken beginnen te vertonen. Denk hierbij aan gaten in het kozijn of houtrot. Hierdoor isoleert het kozijn namelijk niet meer goed en zal je kozijn meer geluiden doorlaten. Zeker als je ook nog eens enkel glas hebt! Door je houten kozijnen te vervangen door kunststof kozijnen, zul je direct een groot verschil merken wat betreft de geluidsisolatie. De isolatiewaarde van kunststof kozijnen is namelijk veel beter.

HR++ glas

Als je enkel glas hebt, geven we je als tip mee om ook direct dit te laten vervangen. Kies voor HR++ glas. HR++ glas isoleert veel beter dan enkel klas, maar ook beter dan dubbel glas. Hierdoor heb je een nog betere geluidsisolatie in huis.

Laat de kunststof kozijnen vakkundig monteren

Kunststof kozijnen zijn pas echt effectief als geluidsisolatie als ze goed gemonteerd zijn. Laat daarom de installatie van je kunststof kozijnen inclusief HR++ glas altijd over aan een professional. Dan ben je verzekerd van uitstekende kwaliteit, goede garanties en een vakkundige installatie bij jou thuis in Veghel. Lees ook: Het gemak van een knikarm zonnescherm: verkoeling en stijl voor je binnenruimte.