Stoplicht

Met deze tips heb je nooit meer last van inbrekers

Inbrekers zullen proberen toe te slaan als ze denken dat er niemand thuis is. Als je op vakantie gaat, is het daarom belangrijk om gebruik te maken van poortopeners en te doen alsof er iemand thuis is. Dit wordt een stuk makkelijker nu er smart home producten zijn. Je kunt hiermee bijvoorbeeld timers instellen zodat op bepaalde momenten de tv of radio aangaat. Als je geen smart home producten hebt, dan kun je buren, vrienden of familie om hulp vragen. Je kunt bijvoorbeeld vragen of ze een auto op jullie oprit parkeren, de post ophalen of een melkpak in de keukenvensterbank te leggen.

Maak het inbrekers niet te makkelijk

Inbrekers dringen het liefst een woning binnen via de achterdeur. Hier zijn ze namelijk minder goed te zien, en achterdeuren zijn meestal slechter beveiligd dan de voordeur. Schaf daarom een schuifpoort opener aan of kies voor een gecertificeerd slot. Verder is het belangrijk dat je ook de tuindeur goed beveiligt. Dit kun je doen door anti-klimbeveiliging op te hangen, zodat ongenodigde gasten niet over je tuinhek kunnen klimmen. Wanneer inbrekers deze beveiliging zien, zullen ze liever naar een andere woning gaan. Dergelijke beveiliging heeft een afschrikwekkend effect.

Wie staat er voor de deur?

Zeker als je alleen woont is het een fijn idee dat je altijd weet wie er voor de deur staat. Bepaalde inbrekers gebruiken namelijk de methode om binnen te dringen wanneer de deur voor ze geopend wordt. Je kunt dit voorkomen door een slimme deurbel of intercom te installeren. Je weet dan wie er aanbelt, en hebt meer controle over je woning. Je hoeft niet naar de deur als je het niet vertrouwt. Een andere optie is een deurketting of deurhaak installeren. Hierdoor wordt het inbrekers moeilijker gemaakt om zomaar naar binnen te komen, en zullen ze sneller opgeven. Hierdoor zul je je een stuk veiliger voelen, wel zo prettig.