Hoe kies ik kapper inrichting die toekomstproof is?

Een nieuwe kapper inrichting uitzoeken is een mooie uitdaging en kan een echt feestje zijn of een ware nachtmerrie. Er zijn zoveel mogelijkheden waar je uit kunt kiezen, niet alleen qua design, maar ook qua functionaliteit en opties. Om nog maar niet te spreken van alle trends die elkaar in rap tempo opvolgen. De inrichting die je kiest moet een aantal jaar mee gaan zonder er gedateerd uit te zien. Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste inrichting. Een interieur dat jaren meegaat, de juiste uitstraling geeft en voldoet aan alle eisen van nu.

Ga voor stijlvol en klasse

Kapper inrichting die stijlvol is en klasse uitstraalt gaat jaren mee. Trends hoeven niet altijd extreem te zijn, je kunt er ook voor gaan om op een subtiele manier de trends in je zaak te laten terugkomen. Werk met natuurlijke materialen als hout. Dat geeft een warme uitstraling, gaat lang mee en is altijd in de mode. Blijf vooral ook dicht bij je persoonlijke voorkeuren. Het is jouw zaak en dat mag je ervaren. Laat jezelf zien in de inrichting van je zaak. Dan voelt een klant zich meteen bij je thuis en jij natuurlijk ook.

Functionele kapper inrichting

Kapper interieur moet naast mooi vooral functioneel zijn en tegen een stootje kunnen. Een functionele inrichting heeft een routing die overzichtelijk is en die rust en klasse uitstraalt. Een zitje zodra de klant binnenkomt, liefst met zicht op de producten die je los verkoopt in een mooi meubel. Genoeg ruimte voor elke klant rondom de stoel en een comfortabele wasunit. Met materialen die langdurig mooi blijven, eenvoudig schoon te maken zijn en makkelijk te onderhouden.

Kies voor duurzaam en tijdloos

Als je kiest voor kapper inrichting  die duurzaam en tijdloos is heb je jarenlang plezier van je interieur. Het gebruik van duurzame materialen als hout en natuursteen geven je zaak een robuuste uitstraling en laten zien dat je aandacht hebt voor kwaliteit. Als de basis van je interieur tijdloos is kun je toch trends volgen met accessoires. Zo geef jij je zaak elke keer een eigentijds gevoel, zonder dat je om de paar jaar het hele interieur moet vervangen. Je kunt al heel veel doen met bijvoorbeeld kleuraccenten. Zowel op de muur als met de aankleding van je zaak. Als je om de zoveel tijd kiest voor nieuwe kleuren geef je je klanten het idee dat ze een nieuwe zaak bezoeken.

Kapper inrichting en Arbo normen

Als je de kapper inrichting van je zaak baseert op Arbo normen en gebruiksgemak, dan zit je altijd goed. Met name op de plekken waar je personeel veel tijd doorbrengt is dat belangrijk. Zorg bijvoorbeeld voor een kassa unit die niet te hoog of te laag is om achter te werken. Een meubel waar mensen moeilijk de producten uit kunnen halen is niet handig. Voor kappersstoelen geldt dat ze in hoogte verstelbaar moeten zijn, een bekleed zitvlak moeten hebben en een hoofdsteun, voetensteun en rugleuning die in hoogte verstelbaar is.