Tochtstrip

Hoe plaats je een tochtstrip?

Het is belangrijk om je prettig en fijn te voelen in je huis. Het niet voor niets je thuis, de plek waar je toch vaak bent. Zelfs met een druk bestaan is het prettig om thuis te komen op een plek waar je je ook echt thuis voelt, waar je jezelf kunt zijn. Er zijn een aantal factoren die bijdragen aan dit gevoel. Allereerst de inrichting. Bij voorkeur is die natuurlijk helemaal naar jouw smaak, voor een optimaal thuisgevoel. Maar ook handig is het om te beschikken over een betrouwbare cv ketel. Als de kou van de herfst en de winter er weer aankomt is het daardoor toch altijd lekker warm. Maar zelfs al het bovenstaande in orde is, kan het voorkomen dat er zich op bepaalde plekken in huis koude tochten ontstaan. Dit gebeurt meestal bij kozijnen met deuren of ramen die net niet helemaal luchtdicht aansluiten. Dit komt vaak voor. Wat kun je hieraan doen?

Tochtstrip

Installeer een makkelijke oplossing

Er is gelukkig een goed product op de markt dat ervoor zorgt dat die tocht snel ophoudt. De tochtstrip. Je plaatst deze stript aan de binnenkant van het betreffende kozijn, waar de deuren of ramen op het kozijn komen. De strip zorgt er als het ware voor dat dat kleine beetje ruimte waardoor de tocht kon blazen wordt opgevuld. Zodoende is de tocht weg en is het weer lekker warm.

Hoe plaats je een tochtstrip?

Zorg er eerst voor dat het kozijn waarop je de strip wilt gaan aanbrengen vrij is van stof en vet. Dit zorgt ervoor dat de strip goed blijft zitten. Dit kan gewoon met een nat doekje of sponsje. Ook het plaatsen van een tochtstrip is erg makkelijk. Aan de buitenzijde van de strip zit een zelfklevende laag. Breng de strip met zorg aan. Begin bovenaan en werk op die manier naar beneden. Zorg dat de strip de contouren van het kozijn volgt. Wanneer je het gehele kozijn hebt voorzien van de strip, kun je de stukjes die te lang zijn afknippen. En dat was het alweer. Je hebt nu effectief en snel je tochtprobleem opgelost.