Je huis stijlvol en schoon

Wat hebben we toch allemaal drukke levens. We hebben waarschijnlijk een fulltimebaan of studie, willen sporten, leuke hobby’s beoefenen en tegelijkertijd ook nog eens tijd hebben voor onze geliefden en familie. We willen daten, leuke relaties, etentjes, vakanties enzovoorts. Met onze drukke agenda’s is het dan ook logisch dat we niet altijd tijd maken voor onze huishoudelijke klusjes. Klusjes zoals schoonmaken, boodschappen doen, afwassen en strijken. Maar dit is in het afgelopen jaar toch wel veranderd. Door de pandemie zitten we veel meer thuis en zijn veel sociale gelegenheden afgelast. Dit veel thuis zitten zorgt er logischerwijs voor dat we meer aandacht besteden aan onze leefomgeving. Menig Nederlander heeft de extra tijd gebruikt de afgelopen periode om veel schoon te maken en een stijlvolle inrichting te realiseren. De vraag is natuurlijk, hoe behouden we een schoon en stijlvol huis wanneer de crisis voorbij is en het normale leven weer doorgaat? Dat is wat we in dit artikel bespreken.

Minder schoonmaken, schoner huis

Schoonmaken kan best wat tijd kosten. Als je de hele week hebt gewerkt wil je in het weekend leuke dingen doen. Maar het is ook ene dag waar je huishoudelijke taken moet uitvoeren. Als je de hele dag bezig bent met je huis schoonmaken en de was doen dan zul je niet veel vrije tijd meer hebben voor leuke dingen. De oplossing is natuurlijk niet om gewoon te stoppen met schoonmaken en je huis te laten verslonzen. De oplossing is om minder te schoonmaken maar toch een schoon huis te hebben, ofwel, om slimmer schoon te maken. je kunt dit doen door in plaats van een keer per week een grote schoonmaak, elke dag even schoon te maken. Tien minuten per dag scheelt je in het weekend meerdere uren. Denk er bijvoorbeeld over na om elke keer na een wc-bezoek even de rand schoon te maken. Op deze manier heb je altijd een schone wc zonder dat je aan het einde van de week aan het boenen moet. Gebruik ook een luxe tafelkleed op maat van bijvoorbeeld kleurmeester zodat je tafel niet vies wordt. Bij schoonmaken is over algemeen de regel, als je elke dag een beetje doet, meteen nadat iets vies wordt, dan zal het op de lange termijn veel schelen.

Doe dingen weg

Naast een schoon huis wil je ook een stijlvol huis. Maar wat is stijl? Jouw persoonlijke smaak qua inrichting verandert en ontwikkelt zich op ten tijd. Daarom is het slim regelmatig spullen weg te doen uit je huis en nieuwe aan te schaffen. Je kunt oude spullen natuurlijk het best verkopen om zo niet te veel geld kwijt te raken. Mensen hebben sowieso de neiging om over de jaren veel te veel spullen te verzamelen. Zo krijg je een rommelig en vol huis. Een verhuizing is altijd een goede gelegenheid om spullen weg te doen.