Je huis verbouwen? Het is een investering!

Van plan om je huis te gaan verbouwen? Dan is het slim dat je je goed voorbereid. Voorbereiden kan op verschillende manieren, vaak begin je zelf met nadenken wat je precies wilt en wat je leuk vindt om te doen. Het is namelijk belangrijk om te kijken naar verschillende mogelijkheden die er zijn m.b.t. het verbouwen. Begin met het opdoen van inspiratie, maak een globaal plan, stel een budget vast en ga aan de slag met de uitvoering. Bepaal ook wat je wel en niet wilt uitbesteden. In deze blog geven we je een aantal leuke en handige tips!

Doe inspiratie op

Inspiratie opdoen voor een verbouwing kan op allerlei verschillende manieren. Denk bijvoorbeeld aan inspiratie opdoen via verschillende bladen. Blader je niet graag door tijdschriften en zit je liever achter je laptop of tablet? Geen zorgen, ook in dit geval is er genoeg inspiratie voor je interieur. De afgelopen jaren zijn er veel social media kanalen bijgekomen. Een daarvan is Pinterest, een medium waar je online moodboards kunt maken met foto's van jezelf en andere gebruikers. Pinterest is een online platform waar je alle inspiratie kunt vinden die je maar wilt. Naast levensinspiratie vind je hier heerlijke recepten, dressingtips en bestemmingstips. Op Pinterest vind je niet alleen foto's van volledig ingerichte woningen, maar ook foto's van verbouwingen of bepaalde levensstijlen en meubels. Dus als je een idee hebt van welke stijl je leuk vindt, kun je eenvoudig zoeken in de zoekfunctie. Dan krijg je duizenden afbeeldingen waar je inspiratie uit kunt halen. 

Investeren

Renovatie wordt vaak gezien als een goede investering. Ten eerste zorgt het ervoor dat het huis lang gebruikt kan worden. Het verhoogt ook de waarde van de woning. Je bent dus geen geld kwijt. In veel gevallen profiteren mensen van de renovaties die ze voltooien. Daarnaast is het dus ook slim om te kijken hoe je op verschillende manieren kan inveteren in bepaalde producten. Ga je bijvoorbeeld voor een goedkope wc of voor een hang wc die ervoor zorgt dat je huis in waarde stijgt. Een hang wc kopen doe je gemakkelijk online. Daarnaast is het ook slim om te investeren in accessoires en de aankleding van bijvoorbeeld je badkamer. Een badkamer plankje mag bijvoorbeeld niet ontbreken.

Maak een planning 

Als u uw eigen huis wilt renoveren, moet u uw eigen planning maken. Het plan geeft overzicht tijdens verbouwingen. Als dit niet gebeurt, kan de woning niet op tijd worden gerenoveerd. Dit wil je koste wat kost voorkomen. Het laatste wat je wilt is langer in puin leven. Daarom is het ook verstandig om het kamer voor kamer te doen. Zo voorkom je dat alles tegelijk gebeurt en niet het hele huis in puin ligt. Als u geen tijd tussen heeft, wordt slechts één kamer getroffen.