Plavuizen schoonmaken: waarom professionele reiniging de moeite waard is

Plavuizen schoonmaken: waarom professionele reiniging de moeite waard is

Waarom professionele reiniging om plavuizen schoon te maken?

Heb je plavuizen? Dan heb je een erg duurzame vloer in je woning! Doordat de tegels zo enorm sterk zijn, gaan ze lang mee. Daarbij zijn plavuizen kleurbestendig, vlekbestendig en slijtvast. Van plavuizen kun je dus jarenlang genieten, maar dan moet je ze wel op de juiste manier onderhouden. Ook plavuizen kunnen namelijk vies worden. Misschien zelfs zo vies, dat je ze zelf niet meer mooi kunt krijgen. Professionele reiniging is dan zeker de moeite waard. In dit blog vertellen we je graag meer over plavuizen schoonmaken en wanneer je dit beter kan overlaten aan een specialist.

Wat te doen tegen vieze plavuizen?

Als je je plavuizen minimaal onderhoudt, kan er in de loop van de jaren een vetlaag op ontstaan. Een goed opgebouwde vetlaag is lastig schoon te krijgen. Zelfs grondig dweilen is dan niet genoeg. Mogelijk ontstaan hier juist alleen maar meer vlekken door. Om je plavuizen mooi te houden, is het slim om het schoonmaken van de plavuizen uit te besteden aan een specialist. Professionele reiniging zorgt er namelijk voor dat je vloer weer vrij is van kalkaanslag, vet en vuil. Zo kun je voortaan zelf weer je plavuizen schoonmaken.

Hoe werkt professionele reiniging?

Als je je plavuizen professioneel laat reinigen, worden de plavuizen eerst schoongemaakt door een combinatie van een diamantschijf en een professioneel alkalisch reinigingsmiddel. Dit ontvet de plavuizen en maakt ze schoon. Daarna worden de voegen geborsteld om ook hieruit het vuil te verwijderen. Hiervoor worden speciale borstels gebruikt. Het vuil dat vrijkomt, wordt met een zuiger opgezuigd.

Bescherm je plavuizen en laat ze impregneren

Je kunt er vervolgens ook voor kiezen om je plavuizen te laten impregneren. Je beschermt ze dan nog beter tegen vuil, vocht en zuur. Impregneren is dus de oplossing als je de levensduur van je plavuizen wilt verlengen. Natuursteen vloeren hebben ook specialistisch onderhoud nodig. Wil je niet elke keer een professional inhuren? Laat dan je natuurstenen vloer impregneren. Hier lees je er meer over.